%%title%% en reizen met schoolgaande kinderen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Mensen vragen mij regelmatig hoe we het gedaan hebben: gaan reizen met schoolgaande kinderen. En ik zeg dan meestal ‘waar een wil is is een weg’. Voorop gesteld: ik heb niet alle antwoorden over hoe je zo’n stap moet zetten, maar ik kan wel mijn eigen ervaring delen. Die stap is niet per se makkelijk of eenvoudig, want er zijn genoeg praktische en mentale uitdagingen, maar ik weet wel dat als jij een oprecht verlangen hebt, wat het ook is, dan kun je dat verlangen in werking gaan zetten en op weg gaan naar manifestatie.

Manifestatie

En af en toe krijg je dan een bevestigende knipoog van het universele veld. Voor mij zijn dat belangrijke momenten. Zoals toen ik op het strand van Hokitika, aan de Westkust van Nieuw Zeeland, een Pounamu Greenstone vond. Voor de Maori is dat een edelsteen van grote betekenis. In de Maori traditie is de Pounamu een Taonga, een schat van grote spirituele en relationele waarde. Het wonderlijke was dat ik precies dié steen vond die ik in gedachten had. Want voordat ik naar Nieuw Zeeland vertrok had ik namelijk een intentie gezet om zo´n steen te vinden.

Toeval bestaat niet

Vraag me niet waarom, maar ik heb iets met stenen. En ik had ook in mijn hoofd wat voor kleur en vorm ik ongeveer wilde hebben. Ze komen in verschillende kleuren van zeer lichtgroen tot zeer donker groen tot zwart. Volgens de traditie van de Maori mag je zo´n steen trouwens niet voor jezelf kopen. Het is een teken van vriendschap dus je hoort er niet een voor jezelf te kopen, maar voor een ander. Als je er zelf een wilt moet je hem dus krijgen óf zelf vinden. Dat mag ook. Ze zeggen dat de steen jouw vindt.

Later vond ik nog een greenstone, waar ik later een ketting van maakte voor mijn dochter Linde.

Een bijzondere vondst

Het vinden van zo’n steen is trouwens niet makkelijk, want er zijn heel veel look-a-likes. Bovendien is het strand de enige plek waar je als niet-Maori mag zoeken, en daar liggen enkel de resten die met de rivieren mee spoelen. Alles in de rivieren is eigendom van de Maori en mag je niet meenemen. Bad Karma baby!

Mooie stenen, maar geen Pounamu

En jawel hoor, ik vond zo´n steen op het strand van Hokitika. Die ruwe steen heb ik bewerkt onder begeleiding van een Maori Pounamu kunstenaar. En nu is het een sieraad geworden. Wat op zich best bijzonder en leuk is, maar niet echt belangrijk, kun je misschien denken.

En toch zijn deze dingen voor mij belangrijke wegwijzers. Het vertelt me namelijk dat ik op het juiste pad ben. Dat mijn wensmachine werkt. En dat ik kan blijven vertrouwen. Maar ook dat een ruwe steen nog geen diamant is. Je moet er mee aan de slag. Aan het werk er mee.

De steen die ik vond nadat ik hem bewerkt heb in de werkplaats.

Ik blijf het bijzonder vinden hoe het leven werkt. Die reis naar manifestatie van je verlangen. En op de een of andere wonderlijke manier blijkt het inderdaad te werken.

Werken met jouw verlangen

Ook jouw verlangens kunnen werkelijkheid worden. Maar dat gebeurt niet zomaar door er enkel aan te denken. Er zijn stappen die je moet doorlopen en fases waar je doorheen gaat. Emotioneel en praktisch. De meeste mensen die verlangen naar een verandering blijven hangen in het denkwerk. Het fantaseren over… Als het dan concreet wordt en ze moeten bepaalde stappen zetten die oncomfortabel zijn haken ze af. Want naast het positieve denkwerk over het fantaseren hoe het zal zijn als als je verlangen uit komt, zul je de bijbehorende stappen moeten zetten. En dan komen vaak de angstbeelden naar boven. Vaak blijkt de droom dan opeens een stuk minder aantrekkelijk. De angst doet zijn werk en een jaar verder ben je nog steeds op diezelfde plek.

Dat hoeft niet. Er is een manier om patronen te doorbreken en de hordes succesvol te nemen. Als je wilt kun je samen met mij deze wonderlijke reis maken. 

Lees hier verder als je daarover meer wilt weten.

Reactie plaatsen