Weet je dat de antwoorden er altijd zijn?

Je wilt dus aan jezelf werken. Aan je mindset, je gedachten en je gevoelens. Je weet niet goed waar je moet beginnen. Je wilt inzicht in jezelf zodat je de blokkade die je ervaart kunt overwinnen of doorbreken…

“Weet je dat de antwoorden er altijd zijn, maar dat je je er niet van bewust bent? Weet je dat, David?” Hoorde ik de stem tegen mij zeggen. 

“Geloof je dat er een antwoord is op je vragen? Want als je weet dat het antwoord er is, dan stop je met vragen toch?

Elk drama begint met een vraag. Waarom gebeurt dit in mijn leven? Wie is hier de schuldige? Waarom ben ik niet goed genoeg enzovoorts.

Kun je stoppen het leven in twijfel te trekken en kun je vertrouwen?

Laat je leven gebeuren. Forceer niet. Observeer jezelf en observeer je leven. Het gebeurt.

Alles wat natuurlijk is, is gemakkelijk.
Dus waarom sta je jezelf zo vaak niet toe?

Waarom sta je jezelf zo vaak niet toe? 

Het was tijdens de pandemie op een verlaten strand op Bali dat ik deze woorden hoorde. Het is de stem die ik vaker hoor op onverwachte momenten en soms in dromen. Ik had een roerige tijd acher de rug. Mijn leven was drastisch veranderd ten opzichte van een aantal jaren daarvoor, wat ook een gevolg was van het volgen van die innerlijke stem. En toen kwamen ook de beproevingen en de zware lessen. De tegenvallers en de twijfel. Ik denk dat we allemaal die momenten kennen. 

Je ziel wil voortdurend met je communiceren en doet dat ook. Alleen hebben we niet geleerd om ons af te stemmen en om te luisteren. We zien de signalen niet, we horen de woorden niet. We zijn afgestemd op de buitenwereld en we zijn eigenlijk vergeten dat er uberhaubt nog een stem is die ons de weg wil leiden door dit leven. Dat is die hogere intelligentie. Dat is een hoger deel van onszelf wat onze ratio voorbij gaat. We zijn juist in plaats daarvan naar de stem van de mind gaan luisteren en dat ook gaan geloven. Dat is vaak waardoor we ons laten leiden. Voor mannen gaat het over iets worden in deze wereld. Iets bereiken, bewijzen, vergelijken enz.  De zekerheid, de veiligheid. Het harde werken. Meer geld verdienen. Die stem die alles wegberedeneert. Die dingen wegwuift. Onder het tapijt veegt en weer door gaan. De stem die gewoon doorgaat ook al voel je dat het tijd is voor verandering. 

Die andere stem zijn de stemmen van de twijfel en de angst. De vragen en de zelfkritiek. Die stemmen spelen op als je je buiten je comfort zone wilt bewegen richting je zielsmissie. Maar het zijn evengoed stemmen waardoor je je beter voelt dan een ander. Waardoor je een pantser optrekt. Een buitenkant. Of je afschermd. Je moet iemand zijn of je moet ergens naar leven. Dat is je verteld of je hebt het aangeleerd. En dan zijn er nog je trauma’s en je onbewuste overlevingsmechanismen. Je moet iets volhouden of waarmaken. Verwachtingen waar je aan moet voldoen. Verantwoordelijkheden. Je wilt anders leven maar hoe?

David

Alles wat natuurlijk is, is gemakkelijk.
Dus waarom sta je jezelf zo vaak niet toe?

Je weet dat je aan jezelf moet werken

Wie ben je of wie wil je zijn? En komt dat overeen met hoe je leven er uit ziet? Je voelt dat het anders kan. Dat uit zich op allerlei situaties en ervaringen in je leven. Je carriere, je relaties, je gezin of familie. Je onrust drijft je om op zoek te gaan. 

In die zoektocht kan ik je ondersteunen. Ook ik ken het zoeken en de twijfel. De hoopvolle verwachting van iets nieuws en de nieuwe energie die wil stromen.  Ik weeet wat het is om het oude achter me te laten en op weg te gaan naar iets nieuws. Dat is een prachtige reis die voor je ligt waarbij het fijn kan zijn om daar een buitenstaander in toe te laten. 

Je eigen zoektocht raakt altijd praktische thema’s. Carriere, relaties, geld, familie, kinderen en je plek in het leven. Met al die thema’s gaan we aan het werk. 

Het Menu