Jouw onderscheidend vermogen zien en zichtbaar maken met je communicatie

Voor ondernemers, pioniers en zelfstandige professionals

Wij denken vaak dat anderen iets hebben wat wij missen. Dat ze daarom verder zijn, gelukkiger, bijzonderder, zichtbaarder of succesvoller. Wat we vergeten is dat we niet naar die ander moeten kijken. Want jij bent die ander niet. En dat is maar goed ook. Je onderscheidend vermogen ligt altijd in jezelf en jouw eigen leven. 

Jezelf onderscheiden betekent ook je eigen geluid laten horen. Het is de kunst om dat geluid te vinden en naar buiten te brengen. Het is je persoonlijke ontwikkelingsweg die ervoor zorgt dat je kunt gaan uitdragen waarom je hier bent gekomen en wat jij te bieden hebt. 

Groeien volgens je design?

Wil je richting en helderheid over je koers (of je koers wijzigen?) en wil je begeleiding bij het zetten van de juiste stappen?

We duiken diep in je Human Design blueprint om te ontdekken waar je onderscheidingsvermogen zichtbaar wil worden, waar je je op zou moeten richten en waar niet. Vaak heb je wel een idee, maar blijft het hangen in de uitvoering. Je doet maar wat, mist duidelijke richting, je raakt jezelf erin kwijt en je loopt ook tegen je eigen blokkades aan. 

We gaan aan de slag met je communicatie en met je kernboodschap. Hoe positioneer je jezelf? Waar laat je je nog tegenhouden? Waar blijf je kleiner spelen dan je bent omdat het veilig is? Wat mag je meer laten zien? En wat mag minder of mag zelfs weg? Vaak moeten we afscheid nemen van het  comfortabele omdat het te standaard is, het is ook niet wie je bent, niet onderscheidend en niet verdiepend. Dat is wel wat nodig is. Wij gaan op zoek naar wat er echt in je zit.

Ik ga je op weg helpen met het helder krijgen van je communicatie. Dat uit zich in je teksten, website, aanbod en alles wat met je zichtbaarheid te maken heeft. Welke boodschap draag jij uit? Woor wie ben je er? Wat doe je en hoe doe dat? 

Waar ik je voor wil uitnodigen is een creatieproces waarbij je meer vanuit je eigen design gaat opereren. Het vraagt om zelfkennis en reflectievermogen, maar wanneer je dan wel die helderheid krijgt over wat jou werkelijke toegevoegde waarde is voor een ander, waar jij je kunt onderscheiden, en als je dat kunt gaan communiceren en heel praktisch kunt maken door de juiste acties, dan ga je veel meer groei, voldoening, succes en vrede ervaren in je bedrijf. Dat proces is waar ik je bij kan ondersteunen.

 

David

Ponieren en ondernemen is een reis van vallen en opstaan, van uitproberen, van durven, van jezelf ontwikkelen en van nog zoveel meer. 

Het is een zoektocht waarin jij als persoon kunt groeien en waar je steeds nieuwe dingen toevoegt of weglaat. Je bedrijf en jijzelf zijn altijd in beweging. 

Tijdens mijn carriere heb ik honderden ondernemers (zowel starters als gevestigde bedrijven) geholpen met hun communicatie, zichtbaarheid, marketing, vormgeving en vooral met het vertellen en verwoorden van hun unieke eigen verhaal. 

Iedere ondernemer heeft een persoonlijk verhaal, dat wat je drijft en motiveert. Want uiteindelijk is dat waar mensen op aanhaken. Mensen doen altijd zaken met een persoon of met een naam bv een betrouwbaar (familie)bedrijf. Ik heb het niet over grote multinationals. Ik werk met mensen die een persoonlijke visie willen uitdragen, die meer willen dan alleen geld verdienen, maar geld verdienen is wel belangrijk, anders kun je je werk niet doen en je visie niet uitdragen. 

Belangrijk bij het uitdragen van een visie is dat je ziel zichtbaar wordt in je werk. En wanneer dit aansluit bij jouw product of je dienst en als je aanbod klopt, dan is het een kwestie van dat zichtbaar te maken bij de juiste mensen. Dat is waar we concreet aan gaan werken. 

Ook voor mij is dat een lange zoektocht geweest, en ook een ontwikkelingsweg met mezelf. Om niet alleen mijn aanbod te ontwikkelen en bij te schaven, maar ook om mijn stem te vinden, te weten waar ik me wel en niet op focus. Om niet te groot te willen, maar om ook niet te klein te blijven. Het is een weg van puzzelen, proberen en gewoon gaan doen. Dat blijft in ontwikkeling. Ik laat je ook mijn eigen proces zien daarin.

Er zijn heel veel vakmensen, goede coaches, fantastische therapeuten, mensen met mooie producten en diensten, maar dat wil niet zeggen dat je het ook goed kunt communiceren of dat je zelf helder hebt wat je precies wilt zeggen. Dat is waar ik met je aan wil werken.

Wat je te bieden hebt, is wat je hebt doorleefd, in je ervaring en je kunde.
Jouw bijdrage ligt in dat naar buiten brengen.

Waarom persoonlijke begeleiding?

Tegenwoordig kun je overal op internet online programma’s aanschaffen. Er zijn legio business coaches, succesgoeroes en cursussen. Het kan heel verleidelijk zijn om je daardoor te laten meeslepen. Er wordt van alles aangeboden en verkocht. Vaak wordt ook gedaan alsof het makkelijk is, terwijl de praktijk is dat het een proces en ontwikkelingsweg is. 

Het is verlijdelijk om je mee te laten slepen door de online succesgoeroes die precies ‘weten’ wat je wel en niet moet doen en die vooral vol zijn van hoe succesvol zij zelf zijn geworden. Niet voor niks dat veel mensen zich onzeker voelen. Wij gaan niet vergelijken met anderen, maar we gaan uit van wie je zelf bent en jouw eigen pad. 

Ik houd van de eenvoud. Van stap voor stap gaan en daar de tijd voor nemen. Terug naar de basis. Daar is vaak minder voor nodig dan je denkt, maar het vraagt wel bijschaven, finetunen en de wil om te veranderen en te groeien. 

Begeleiding is maatwerk. Afgestemd op jou en waar jij op dit moment in je ondernemersreis doorheen gaat. We gebruiken jouw eigen Human Design chart als een wegwijzer bij dit proces. 

De focus ligt op de groei van je bedrijf. Er is daarbij ook ruimte voor je persoonlijke processen die ongetwijfeld zullen opspelen.

Waar we naar op zoek gaan is jouw onderscheidende vermogen, je kwaliteiten naar buiten brengen, je zin in je werk vergroten, en zichtbaarheid en communicatie die klopt. 

Daar wil ik je graag bij ondersteunen!

 

Hoe verder

Tijdens een oriënterend gesprek neem ik uitgebreid tijd voor je. Waar sta je nu en waar wil je naar toe en wat is daarvoor nodig? Wat zijn jouw belemmeringen en blokkades wat is er nodig om hieraan te werken? Tijdens het gesprek zal ik mijn perspectief met je delen, waar je mogelijkheden zijn en welke stappen er nodig zijn.  

Het Menu