David Pieters

De energietransitie in jezelf

Is de energietransitie waar het om gaat want alles is energie en we creeren een wereld van binnen naar buiten.

Wanneer we gaan zien dat de wereld een spiegel is waar we in kunnen kijken om iets te zien wat we zonder spiegel niet zien, namelijk onszelf, dan is het de moeite waard om de energiecrisis even onder de loep te nemen. 

Ik legde m’n dochter van 12 gisteren uit dat alles in deze wereld over energie gaat. In alle opzichten van het woord. Met simpele voorbeelden over de keten zon – voeding – lichaam – brandstof – technologie – geld enz. 

De oorlogen die nog komen en die ook nu gevoerd worden, gaan over energie. Er zal gevochten worden over de laatste druppel olie en over de laatste grondstoffen die onze moderne samenleving van technologie en energie voorzien. Het laat zien dat we enorm afhankelijk zijn van externe bronnen van energie. We willen niet terug naar het stenen tijdperk en niet minderen, dus geloven we in meer en nieuwere technologie om ons te redden van diezelfde energie-schaarste. 

We zien nu dat we onze limieten bereiken. Zelfs het AD kopt dat experts een ‘crash van het systeem’ voorspellen. De realiteit begint langzaam door te dringen.

We zijn in een fase dat onze afhankelijkheid van energie en onze niet-zelfredzaamheid nog nooit eerder zo zichtbaar is geweest en we zien inmiddels dat dit een kwetsbare positie is. 

Er is daaronder een toenemende vervreemding, van de aarde en van wie we ten diepste zijn. De mens is op weg om een soort geconditioneerde robot te worden. Aangestuurd door onze technologie. 

De grote vraag in onze tijd gaat dus over energie, want de mens is een energiewezen: hoe gaan wij als mensheid om met aardse energiebronnen? Daarachter ligt de vraag: hoe ga je persoonlijk om met je eigen energiebron? Namelijk met jezelf?

Waar krijg je energie van? Waar spendeer jij je energie? Waar lekt het weg? En waar voed je je mee? Zowel lichamelijk, emotioneel en spiritueel, want voeding is energie.

Veel mensen zijn gefrustreerd of boos omdat ze hun levensenergie niet aan de juiste dingen spenderen of er niet eens contact mee hebben, omdat het verstopt is onder dikke lagen van conditioneringen en wonden/trauma.

Voel jij dat je hierin vast zit en wil je de stroom weer vinden? 

De energietransitie begint met het besef dat we zelf de eigenaar zijn van onze levensenergie en dat als we die verloren hebben, dat we die ook weer kunnen vinden. Ik gebruik het Human Design systeem in mijn werk met ondernemers, professionals en mensen in transitiefases, omdat je daarmee die energie die in en van jezelf is zichtbaar maakt. Zodat je uiteindelijk die verbinding met je eigen energiebron kunt maken en je een andere realiteit gaat ervaren. Als je daarover in gesprek wilt, laat het me dan even weten.

Over de vervreemding en de weg terug schreef ik eerder ook al hier: 

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu