arrow_drop_up arrow_drop_down

Digitale Nomaden ook voor gezinnen met kinderen?

Kun je als gezin ook leven als digitale nomade? En zijn er Nederlandse families die dat doen?

Ja het kan en ja er zijn gezinnen die leven als digitale nomaden. Wij hebben drie kinderen en leven ook nomadisch. Dat wil niet zeggen dat we voortdurend op reis zijn. Wij kozen er heel bewust voor om niet langer te wonen en werken in Nederland en doen dit vanaf 2018 vooral vanuit Bali.

Wereldreis met kinderen

Veel gezinnen dromen van een wereldreis, maar er is ook nog een andere optie. Wat dacht je er van om zo te gaan leven dat je na die wereldreis niet meer terug hoeft naar Nederland. Mag wel, maar hoeft niet.

De meeste gezinnen die op een lange reis gaan, keren weer terug naar Nederland. Omdat hun spaargeld op is, of omdat de kinderen naar school moeten, of omdat ze denken terug te moeten naar hun leven. Omdat je geneigd bent om zo te denken. Dat je wel een reis kunt maken, maar daarna weer teug moet komen. Je mag best een jaartje op wereldreis, maar daarna moet je maar weer snel gewoon meedoen aan het ´gewone´ leven. :p

Stoppen met reizen omdat de kinderen naar school moeten?

Ook zijn er gezinnen met jonge kinderen die stoppen met reizen als de kinderen ouder worden vanwege school. Het zijn beperkingen die mensen zichzelf opleggen, want het hoeft niet.

Wij wilden de vrijheid om niet terug te hoeven keren naar Nederland. En dat onze kinderen op school zaten was voor ons juist de reden dat we besloten voor deze levensstijl. Vervolgens hebben we alles op alles gezet om ons werk online te kunnen doen.

Hoe ziet zo’n leven er uit?

Een digitale nomade (in mijn ogen) is iemand die zijn zekerheden in de westerse wereld heeft achtergelaten om op zoek te gaan naar een nieuwe manier van leven. In essentie is het een ‘way of life’ voor mensen die Vrijheid hoog in het vaandel dragen. Je laat je oude leven, in dit geval in Nederland, achter je en gaat op weg naar iets nieuws.

Ticket to freedom

De weg naar vrijheid

Je stapt daarmee uit het keurslijf van een ‘vast’ leven in Nederland. Je kiest voor vrijheid om te leven en te werken op verschillende plekken. Ook kies je er als gezin voor om je kinderen veel meer zelf op te voeden. Je kiest voor homeschooling, unschooling, of voor een school in het buitenland. Er zijn heel veel opties. Voor ons voelde het alsof we de regie over ons gezin weer terug namen. Meer tijd voor elkaar en de kinderen. Een manier van leven die bij ons gezin past. En daardoor groei je naar elkaar toe, en er komt ruimte voor een andere manier van leren en ontwikkeling. Want leren gaat over ontwikkeling, niet over kennis opdoen uit een boek.

De innerlijke ontwikkeling

Uiteindelijk gaat het om een keuze voor een andere manier van leven. Dat moet bij je passen. Zo´n stap moet kloppen met wie je bent. Voor ons was het een keuze die klopte. Om op deze manier het leven te BELEVEN. Wij kozen bovenal voor een innerlijke ontdekkingstocht. Een reis naar jezelf. Die innerlijke reis maakten we al heel lang. En die innerlijke reis is eigenlijk de mooiste en belangrijkste reis die je kunt maken. Jezelf ontdekken, je beperkingen en je angsten onder ogen komen, maar juist ook je kracht en je mogelijkheden gaan ontdekken. En nee, daarvoor hoef je niet per se op reis, maar geloof me maar dat je in een soort sneltrein stapt als je dat wel doet.

Wij zijn heel dankbaar dat we dit mogen meemaken.

Leven als digitale nomaden gezin?

Een leven van vrijheid. Het klinkt romantisch maar is dat het ook? Ja en nee, en het hangt helemaal van jezelf af. Van wat je verwacht en van welke keuzes je maakt. Je gaat buiten de gebaande paden je leven opbouwen en dat zorg natuurlijk ook voor uitdagingen. En soms ook voor moeilijke momenten. Nee het is niet romantisch, maar het is wel heel mooi is om op deze manier als gezin te leven. Juist met alle processen waar je samen doorheen gaat, levert het zoveel mooie (leer)momenten op.

Vaak moeten we onszelf even in de arm knijpen. Doen we dit echt? Ja dit doen we echt en dit is nu ons leven. Ik wil niet doen alsof het allemaal geweldig is, maar als ik eerlijk ben, is dit wel precies het leven wat ik altijd al wilde.

Hoe doe je dat praktisch?

Praktisch gezien zijn er allerlei manieren waarop je zo’n leven vorm kunt geven. Uitschrijven uit Nederland of niet, is een van de eerste vragen die mensen hebben. Daarover schreef ik al een ander artikel.

Leuk, maar hoe doe betaal je dat dan?

Ik kan je tien tips geven om online geld te gaan verdienen, maar waarschijnlijk gaan die tips je geen meter verder helpen. Wat wel helpt is om bij jezelf naar binnen te gaan en heel goed te voelen en na te denken over wat jij wilt met je leven. Wat wil jij nu echt? En dan te onderzoeken of deze levensstijl voor jou is. Of dit ECHT is wat je wilt. Vervolgens moet je gaan onderzoeken hoe je online je geld kunt gaan verdienen. Of hoe jij je huidige werk of bedrijf zo kunt gaan omvormen zodat je het online kunt gaan doen. Dat hebben wij ook gedaan met de praktijk van mijn vrouw.

Marketing business consulting

Zelf had ik een heel diverse carrière waarin ik de laatste jaren in Nederland werkte als marketing, advertising en communicatie consultant voor grote en kleine bedrijven. Van lokale ondernemers helpen met hun zichtbaarheid tot het neerzetten van campagnes voor grote multinationals en bedrijven als de Rabobank. Nu zet ik mijn skills als marketing consultant in voor mensen die van hun passie hun bedrijf willen maken om de lifestyle te creëren die ze willen. Daarbij begeleid ik ook bij de rollercoaster die het ondernemerschap met zich mee brengt en integreer ik innerlijke/spiritueel werk.

Als je meer wilt lezen over mijn werk, kijk dan even op davidpieters.com/doen. Voel je vrij om even contact met me op te nemen als je een oriënterend gesprek wilt als jij het idee hebt dat ik je verder kan helpen.

En natuurlijk kun je mijn Podcast beluisteren over bewustwording, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Reactie plaatsen