arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe ik in een jaar tijd mijn leven veranderde

Hoe geef je je leven een totaal andere wending? Op mijn 37ste verjaardag (16 oktober), we zijn net een week in Bali, denk ik daarover na.

Ongeveer een jaar geleden besprak ik met mijn vader dat ik niet verder zou gaan in het familiebedrijf, waar ik eigenlijk nog maar vijf jaar in zat. Ik had de afgelopen jaren veel gedaan en betekend voor het grafisch bedrijf, waarin ik de transitie naar een full-service communicatie- en marketing bureau had gerealiseerd. We kregen mooie opdrachten en ik werkte voor een aantal grote bedrijven. Natuurlijk met een team, maar die transitie naar bureau hing voor een groot deel van mij af. Daarom was het een grote (en niet zo’n makkelijke) stap om het gesprek met mijn vader aan te gaan waarin ik aangaf te willen stoppen. Te moeten stoppen eerlijk gezegd.

Moeten omdat ik van binnen wist dat deze route niet de weg was die ik nog langer moest gaan. Het is de innerlijke stem die je moet volgen. Ik kon dus eigenlijk niet door gaan, ook al ging het met het bedrijf steeds beter, en ook de samenwerking met mijn vader verliep prima.

Ik voelde me lange tijd opgesloten in mijn eigen leven. Ik had  hier tenslotte voor gekozen en ik voelde me verantwoordelijk. Toch ging ik aan een heel belangrijk stuk in mezelf voorbij. Namelijk: mijn authentieke zelf. Ik voelde me vooral in een rol zitten en die rol paste niet meer bij me.

Eerlijk worden betekent keuzes maken. Voor wie doe ik dit? Wat als ik geen verandering aanbreng? Hoe dan verder? Met mij, mijn gezin, het bedrijf etc.

Een jaar later en alles is anders. In oktober kon ik op een mooie manier afscheid nemen van het bedrijf. Samen met mijn vader heb ik twee geweldig nieuwe medewerkers aangenomen die oa mijn werk daar overnemen. Ondertussen ging ik mijn eigen verlangens weer ruimte geven. Dat in de wereld zetten wat bij me past. Mijn vrouw ondersteunen met haar prachtige werk als therapeut. (Wat een kanjer is het en wat een steengoed programma heeft ze ontwikkeld). Mijn eigen podcast neergezet wat ik al langer wilde en wat helemaal bij me past. En later dit jaar introduceer ik ook mijn eigen transformatieprogramma (daarover later meer).

Het punt is…

Het is nooit te laat om te veranderen. Het leven (God, het universum, whatever) weet wat jij nodig hebt. Jij weet het. Alleen, je moet wel zelf de eerste stap zetten. Voor mij was dat een gesprek over stoppen met waar ik mee bezig was. Ook al was dat spannend en was er toen nog niets nieuws zichtbaar.

Die innerlijke impuls vertrouwen dus. En dan keuzes maken en stappen zetten.

Dankbaar dat ik mijn 37ste verjaardag vier met een enorme innerlijke ervaring rijker. En dit is nog maar het begin….

 

Marten

Door

Marten

op 18 October 2018

Mooie podcasts, ook om met anderen te delen. Door de keuze voor een nieuwe wending in mijn leven kwam ik jou tegen, dankbaar dat o.a. hierdoor mijn leven word verrijkt met nieuwe levensontdekkingen.

Reactie plaatsen