arrow_drop_up arrow_drop_down

Feeling Stuck? The place of no good thing

Heb je het gevoel dat je ergens vast zit in je leven en weet je dat je ondanks dat enorm veel potentie in je hebt wat nog vrijgezet moet worden? Op de een of andere manier komt het er nog niet uit niet en je hebt daardoor het idee dat je leven maar niet wil lukken.

Ik ken dat gevoel heel goed.

Nadat Tryntsje en ik in 2007 vanuit Oostenrijk terug naar Nederland kwamen, kwam ik in een periode terecht waarin ik me regelmatig behoorlijk ‘stuck’ voelde, nadat ik jaren lang met veel passie en overgave had geleefd. Ik vertel er iets over in Supernova Podcast #31. En als je die Podcast hebt geluisterd dan snap je ook wat ik hieronder schrijf.

Mijn innerlijke vuur werd steeds verder gedoofd, zo voelde het. Ik voelde me steeds minder levend en had moeite om mijn leven vorm te geven. Wel gebeurde er vanaf dat moment enorm veel in mijn innerlijke leven. Mijn buitenwereld werd kleiner en kleiner, terwijl mijn binnenwereld ruimer en ruimer werd. Ik ging tegelijkertijd door een crisis en door een ontwaken. Een verloren zijn en een gevonden worden. Ken je dat? Bij mij duurde die periode tien jaar.

Nazareth ervaring

Ik noem deze periode een Nazareth ervaring. Mocht je geen idee hebben wat dat is: Nazareth is de plek waar Jezus opgroeide. En in het Jezus verhaal wordt Nazareth´the place of no good thing´genoemd. Nazareth was blijkbaar een plaatsje wat niet echt interessant was en waar nooit iets gebeurde. En er kwamen zeker geen changemakers zoals Jezus vandaan. Toch is dat precies de plek waar in het verborgene (het innerlijke en ongeziene deel) juist heel veel gebeurde. Het is de plaats waar Jezus, ‘de Zoon’ werd, om in de terminologie te blijven. Daar ontwaakte hij voor wie hij echt was en wat zijn missie was. En laat dat nu net de plek zijn waarvan de mensen zeggen: kan er iets goeds vandaan komen? Nazareth man, WTF, wat moet je daar nu? Het platteland. Plekken waar iedereen weg gaat omdat er niks gebeurt en niks te doen is. En toch is het dus in Nazareth, waar Jezus opgroeit en ontdekt wie hij was. Waar hij zijn ware identiteit ontdekt als De Zoon. Zo’n verhaal gaat voor mij leven bij de ontdekking dat jij en ik allebei ons Nazareth moeten vinden, voordat we kunnen gaan leven waarvoor we hier zijn gekomen, wat het ook mag zijn voor jou.

Als je je stuck voelt

Misschien voel jij je ook wel ‘stuck’ in ‘the place of no good thing.’ Ongezien, onbelangrijk en je leven ‘wil maar niet lukken.’ Terwijl je ergens diep van binnen weet dat ook voor jou die plek is waar jij in je bestemming komt. Een plek waar jij helemaal jij mag zijn en je ware Zelf zichtbaar wordt en jij alles wat je in potentie bent, mag gaan leven.

Breaking the shell

Rokus den Hartog vertelde daarover eens het verhaal van de kuikens in het ei. Hoe ze van een leven IN het ei, naar een leven BUITEN het ei gingen. Of, van Nazareth de wereld in. Het gaat over het breken van de eierschaal en reverence (eerbied) krijgen voor alles wat ons mens maakt. Hieronder kun je naar dat stukje luisteren. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Rokus den Hartog

Klaar om uit te breken?

Ben jij uit je eierschaal gekropen en klaar om je volle zelf te zijn? Dan nodig ik je uit om voluit te gaan voor wat jij hier te doen hebt door van je passie een bedrijf te maken. Hoe je dat doet wil ik je graag laten zien met mijn programma Changemakers. Dit gaat over het aan de grond zetten van wat jij graag wilt door middel van een strategisch marketingplan, ondernemerschap en meer. Zodat je ook daadwerkelijk impact kunt maken met wat jij te bieden hebt.

David

Bert

Door

Bert

op 5 August 2019

Wow David! Ik zag dat je me volgde op instagram, vandaar dat ik je site eens ben gaan bekijken, maar dit artikel is echt zo raak! Vooral dat verhaal van die egg shell is zo treffend! Dank man! Ik ga eens lekker je site doorlezen en vind het mooi wat je deelt!

David

Door

David

op 12 August 2019

Hoi Bart, dank je voor het Lezen en mooi dat het respneert bij je. Alles goed en wie weet tot spreeks..

Reactie plaatsen