Hoe je het werk gaat doen waar je gelukkig van wordt.
arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe je het werk gaat doen waar je gelukkig van wordt.

Ga het werk doen waar jij blij van wordt. Het klinkt te makkelijk. Prikkelend ook. Zo van, alsof je zomaar kunt gaan doen waar je zin in hebt…

Ik heb me lange tijd geërgerd aan mensen die slogans riepen als ‘leef je beste leven ooit’ en ‘maak je dromen waar’. Het is een te eenzijdig verhaal. Het is niet zo makkelijk is als ze doen voorkomen. En met het verwezenlijken van je dromen komen ook enorm veel uitdagingen. Daar moet je op voorbereid zijn.

Maar het kan echt wel. Als je bereid bent om all in te gaan voor wat je echt wilt. En dat is wat de meeste mensen niet willen: tot het gaatje gaan om dat leven te verwezenlijken wat je wilt. En dat is nu juist de sleutel. Hoe graag wil je het?

Dus begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat het makkelijk is of dat het makkelijk wordt, of dat je het NU direct kunt doen. Maar het kan zeker. Ook voor jou.

Als je op zoek bent naar makkelijk is deze route niet voor jou, maar als je op zoek bent naar voldoening en zingeving, dan wel. Die route is je hart volgen en een bedrijf opzetten rondom datgene wat je ten diepste echt wilt.

Ongekende mogelijkheden

We leven in een wereld van ongekende mogelijkheden. Mogelijkheden voor jou en voor mij om ons leven in te richten op een manier die helemaal klopt met wie we zijn. Dat is uniek in de geschiedenis. En nee het is niet altijd makkelijk. Vaak is het heel uitdagend. Je zal jezelf tegenkomen. Je zal je angsten onder ogen komen. Je zal je onzekerheden in de ogen moeten kijken. Maar dat is hoe je verder komt en groeit in het leven. En waarom zou je je tegen laten houden door iets wat moeilijk is als het is wat je wilt? Bovendien kun je veel meer dan je denkt, en het leven heeft veel meer voor je in petto dan je kunt bevatten.

Zelf doen

Misschien laat jij je ook tegenhouden door de onzekerheden die bij je opkomen. Zelf heb ik lang gewacht en gehoopt dat er iets ´buiten mijzelf om´ mijn leven zou gaan veranderen. Na heel wat jaren ontdekte ik dat dat niet gebeurde. Maar wel geloof ik in de juiste timing waarop dingen in je leven gaan schuiven en op zijn plek gaan vallen. En vervolgens mag je zelf de stappen gaan zetten. Keuzes maken. Mooie keuzes, maar soms ook hele moeilijke en lastige keuzes. Die eerste stap zetten. In vertrouwen en met geloof (in jezelf) dat je het kan. Dat je succesvol kunt zijn met het opbouwen van een leven dat helemaal bij je past.

De weg naar binnen gaan

Dat is hoe je het doet: de weg naar binnen gaan. Iedere keer weer een laag wegpellen over wie je bent en waartoe jij in staat bent. En dan steeds jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied. En hoe mooi is het dat je met dat bewustzijn een bedrijf gaat neerzetten wat helemaal klopt bij wie je bent.

Ga doen wat je leuk vindt

Vertrouwen en overgave

De les die ik zelf telkens opnieuw leer is die van vertrouwen en overgave. Als je een vuur in jezelf hebt branden en je gaat dat doen wat je echt moet doen, dan zal dat de uitnodiging zijn. Vertrouwen en overgave. Op het Leven, op Jezelf, op God, op het Universum, op ‘Alles wat Is’. En dat alles precies op de juiste tijd gebeurt. Eigenlijk is het ook een vertrouwen op dat er voor jou gezorgd wordt en dat je je daarom geen zorgen moet maken over de afloop. Mee gaan in de stroom dus…

Jouw eigen bedrijf een verlengstuk van wie je bent

Wat is jouw verlangen? Verlang jij naar een leven waarin jij je passie en kwaliteiten kunt inzetten door middel van je eigen bedrijf? Om daarmee dat leven op te bouwen waar je gelukkig van wordt en waar je je zingeving uit haalt? En waarmee je op jouw beurt weer anderen (je klanten) verder helpt en een bijdrage levert aan hun levensgeluk.

Ik noem dat het Nieuwe Ondernemen. Ondernemen met hart en ziel, waarin jij dat gaat doen wat helemaal bij jou past, op een manier die bij jou past. Er was geen beter moment in de geschiedenis dan nu. Dat is wat de wereld nodig heeft. Meer mensen die dat doen wat het beste bij hen past en waar ze zelf gelukkig van worden. Omdat ze weten dat ze daarmee ook anderen gelukkig kunnen maken.

Dat is niet oppervlakkig, niet per se makkelijk, maar wel de mooiste route die er is.

Als jij begeleiding zoekt bij het opzetten van dat bedrijf waarin jij jouw unieke skills wilt inzetten voor een ander en op zoek bent naar hoe je jouw marketing en ondernemerschap helemaal kloppend kunt maken met wie je bent? Neem dan even contact met me op of laat een mailtje achter. Ik kan jou daarin begeleiden zodat jij en jouw bedrijf gaat stromen.

Reactie plaatsen