David Pieters

Geheimen van verandering: je verlangens toelaten

Wat gebeurt er als je je verlangens gaat toelaten? En dan niet de geconditioneerde verlangens van de maatschappij over een betere baan, meer geld en een makkelijker leven. Ik bedoel verlangens die diep in je har leven. Verlangens die ieder mens heeft. Meer verbinding met je dierbaren ervaringen, liefde, zingeving, acceptaie, je talenten benuttten, inzicht in jezelf en de wereld…

En het klinkt wellicht simpel, om je verlangens toe te laten, maar de meeste mensen hebben hun ware verlangens heel diep onder het tapijt geschoven. En het kan zijn dat je niet eens meer weet wat er echt in je hart leeft.

Ik heb mijn verlangens heel lang ook niet durven toelaten. Het voelde te kwetsbaar, want ik twijfelde of ik ze wel zou kunnen realiseren. En ik zat ergens ook vast in mijn leven met mijn beperkingen en angsten. Daar heb ik me lang door laten leiden. En daar zit ook humor in, want de waarheid is (zie ik nu) dat we allemaal in staat zijn om tot onze eigen unieke en volle potentie te komen. Om te gaan bloeien als persoon.

Man wat vond ik het spannend om echt eerlijk met mezelf te zijn.

Uiteindelijk allemaal vanwege angst. Want toen ik echt eerlijk werd, naar mezelf en de mensen om mij heen, wist ik dat die verlangens mij iets wilden laten zien en ervaren. Ze willen gerealiseerd worden. En dat betekende dat ik door een aantal hele zure appels moest bijten. En ja, dat is natuurlijk spannend. Je voelt dat je een stap moet zetten, maar hebt geen enkele garantie hoe je leven daarna gaat zijn. Daarom blijven veel mensen hangen in hun zogenaamde ‘zekerheden’.

Wie gaat het voor je doen?

Want uiteindelijk ben jij zelf degene die dit moet gaan doen. Ik voelde dat zelf ook heel sterk. Niemand gaat voor mij mijn verlangens realiseren. Dat moet je zelf gaan doen. Alhoewel je natuurlijk niet alleen bent en er altijd wel hulp is, vaak vanuit onverwachte hoek. Maar die driving force, die initiatie, die moet je in jezelf toelaten. En dat gaat over verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven.

Oerkracht toelaten

Oh man, wat kan dat spannend zijn. Want er zit een enorme oerkracht in verlangens. Een giga life-force energy. Als die geest eenmaal uit de fles is, gaat ie er niet meer terug in. Gelukkig maar. Mijn leven ging totaal veranderen. En nog steeds. Stapje voor stapje, dag na dag. En ja, het blijft spannend, om telkens te kiezen voor wat er in het hart leeft, om mijn weg te gaan zonder alle antwoorden te moeten weten.

Maar
dat is het leven. Dat is vertrouwen. Dat is de stroom volgen. Dat opent
de deur naar datgene wat jij ooit als onmogelijk zag. Dan wordt dat
juist mogelijk en neemt je leven een ongekende wending!

Hoe ga jij je verlangens volgen?

Ook jij hebt een verlangen, daarom lees je dit. Een verlangen om open te breken en vanuit vrijheid leven. En misschien denk je dat je dat alleen kunt bereiken door bijvoorbeeld veel geld te verdienen of een bepaalde mate van maatschappelijk succes te behalen. En ik heb dat ook lang geloofd. Veel investeren in ons online bedrijf en daar de meeste focus en aandacht aan geven. En ook dat is goed en nodig, maar niet alles hangt daarvan af. Dat ontdekte ik ook. Ook dat mocht ik loslaten. Er zijn andere en hogere krachten die jouw willen begeleiden op je pad naar verandering. Het fysieke werk is maar een deel van het proces. En het grappige is, het bedrijf wat voor mij en mijn gezin de stap naar een nieuw leven mogelijk maakte, hebben we een jaar na ons vertrek gestaakt. Dit omdat er andere, en betere dingen op ons pad kwamen die beter pasten. Ook dat is vertrouwen en voergave. Het heeft zijn doel gediend. We praten hier trouwens over in Podcast #40, die je hier kunt terugluisteren.

Je hart durven openen

Ik merkte dat het vooral gaat om het openen van het hart en om eerlijk durven te zijn over wat er in me leeft. En dit geldt ook voor de manier waarop we als manenn ons werk doen en ons bedrijf runnen. Je stapt daarmee in een andere energie waarin je van forceren en iets willen maken, overstapt naar ‘je ding doen’ in ontspanning en vertrouwen. En ondertussen leer je hele mooie en waardevolle lessen.

David

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu