arrow_drop_up arrow_drop_down

Velen van ons hebben een droom, een diep verlangen om iets in de wereld te zetten en iets uit te leven. Iets waarmee je jouw unieke expressie kunt uitleven.

Die droom, als het een oprechte hartewens is, wil graag het levenslicht zien. Maar dan moet je het wel heel concreet gaan maken. Een plan maken, stappen zetten, actie verbinden aan je verlangens.

Geloof je je eigen wens nog?

Opschrijven wat het is dat je ten diepste wilt. En er echt eerlijk over zijn. En dat kan best spannend zijn, want dan ga je wensen toelaten die je lang hebt verborgen. En misschien heb je niet eens meer geloof in dat die wens überhaupt nog kan voor jou. Het is een mooie oefening om het toch te doen, ook al is je neiging misschien om in ‘ja maars’ te gaan denken en de wens de kop in te drukken. Ik herken dat want dat was ook mijn proces. Toch heb ik ze (weer) kunnen/durven toelaten.

Mijn wens

Mijn wens was om locatie onafhankelijk te kunnen werken om onze kinderen uit school te halen en alternatief onderwijs te bieden.

Die wens hadden we al voordat we kinderen hadden, maar door allerlei levensomstandigheden had ik die wens begraven. Soms is een crack in the door genoeg om je wens weer toe te laten. O ja, en een dieptepunt in je leven kan ook helpen. Een wake-up call over waar je leven heen gaat als je niet….

De start van je verandering

En als je dan eerlijk bent tegen jezelf over wat je echt wilt, dan komt er een mechanisme in werking waarbij de realisatie van die wens in gang wordt gezet. Stap voor stap. Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om mijn werk (marketing, communicatie, schrijven en advertising) niet meer in te zetten voor (grote) bedrijven, en een ondernemend leven in ons familiebedrijf in Nederland achter me te laten. Ik wilde mijn kwaliteiten op een andere manier inzetten. Voor mensen die net als ik deze of een soortgelijke stap willen zetten en een manier zoeken om het mogelijk te maken.

Voor mij is het een keuze voor mijn eigen ontwikkeling en die van mijn gezin. En misschien ook voor andere gezinnen waarbij dit leeft.

Steeds meer mensen zoals wij hebben ook zo’n wens, misschien jij ook, maar wellicht heb jij hem weggestopt omdat je  denken dat het niet voor jou is weggelegd. Want waar begin je en hoe pak je het aan?

Ik help je graag op weg. Als dit verlangen ook bij jou aanwezig is, laat dan even je nummer achter of neem even contact met me op. Dan kijken we samen waar voor jou de kansen en mogelijkheden liggen.

Reactie plaatsen