David Pieters

Hartgedragen veranderen

Het werkelijk gaan leven vanuit je eigen kracht (en dus ook vanuit je hart) is het spannendste en moedigste wat je kunt doen. Zeker als je nu voelt dat je vast zit en op zoek bent naar een verandering. En nog meer als je voelt dat die verandering dichterbij komt maar je nog niet weet hoe het er uit gaat zien.

Dat spannende komt omdat je hart intelligentie ver voorbij de mind/gedachten gaat. Dat weten zit veel dieper in je lichaam. Je hart volgen is dus ook per definitie niet je ratio volgen met al z’n angsten en bezwaren.

In je kracht komen betekent dat je geen beslissingen meer neemt gebaseerd op je oude programmering en overtuigingen. Het gaat niet meer om zelfbehoud of zekerheid. Het gaat soms in tegen alles wat je geconditioneerde systeem je vertelt over hoe het moet zijn. Het gaat niet over winnen of verliezen. Het gaat ook niet om voldoen aan verwachtingen. Het gaat over jouw eigen waarheid leven. En de uitkomst loslaten.

Hartgedragen keuzes zijn moeilijk uit te leggen aan de mensen om je heen die vooral vanuit hun ratio en angsten leven. En soms kun je ze niet eens aan jezelf uitleggen. Heb er vrede mee. Ik ben dat stuk steeds meer aan het omarmen en wat een mooie reis is dat!

Leven met je hart als navigator betekent dat je kiest voor een enorme groei in geloof, en aan overgave aan de magie van het leven. Het zet je uiteindelijk in je kracht omdat je je niet meer laat leiden door je (oude)angsten. En daar gaat het om. Om je kracht vinden. Om vrij te worden. Om je eigen leven te gaan leven. Power to you!

Je eigen uniekheid omarmen en dat ook gaan leven is denk ik waar we voor worden uitgenodigd. En telkens zie ik dan dat er een magie ontstaat die ik van tevoren nooit kon bedenken.

Is het spannend? Ja. Ga je je daardoor laten tegenhouden? Nee toch?

Want dit is de reden waarom we hier op aarde zijn gekomen. Niet om je leven uit te zitten en soort van veilig te stellen door aan je eigen en andermans verwachtingen te voldoen etc. En dat vuur voel je. Ik wel in ieder geval. Om zezelf vrij te zetten van al die oude patronen en om ongekende doorbraken te maken in mezelf en mijn leven.

Samen deze reis maken? Kijk dan even bij coaching.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu