David Pieters

Hoe verlangens je de weg wijzen.

Waarachtige verlangens zitten in je hart, niet in je hoofd. Je echte verlangens kun je daarom voelen als een resonantie in je eigen energieveld.

Al bedenk je duizend dingen die je zou willen of moeten, als geen van hen in lijn is met wat je hartziel werkelijk hier op aarde komt doen, met dat verlangen, dan verlies je jezelf jaar in jaar uit met het zoeken naar ‘iets’ wat je nooit zal vervullen.

Dag in dag uit worden we overspoelt met reclame en marketing om ons te ‘verleiden’ om iets te doen of te kopen wat inspeelt op een onvervulde behoefte. Als je niet weet wat je wilt, omdat je jezelf nog niet goed genoeg kent, of als nog geen contact hebt gemaakt met de diepere lagen in jezelf, ben je emotioneel chantabel en makkelijk tot iets over te halen. Dan verloochen je jezelf om te denken dat je iets wilt wat niet eens uit jezelf komt.

Dat kan gaan over het kopen van spullen, het nemen van een vaccin, het willen van een carrièremove, het vinden van liefde, anything…

Hoe meer je met de buitenkant bezig bent en met van alles te bedenken in je hoofd, hoe moeilijker het is om af te zakken in jezelf. Want dat is een proces van naar binnen keren waar stilte voor nodig is.

Als je in contact staat met je ware verlangens, dan komt het vanzelf naar je toe. Dan is het aan het universum. Je hoeft alleen maar mee te bewegen.

De oefening is om dat contact met wat diep in je leeft te herstellen. En daar is moed voor nodig, want wellicht geloof je je eigen verlangen niet of kun je je niet voorstellen dat dit voor jou is of dat jij het kunt. Gek genoeg is het toelaten van een waarachtig verlangen de garantie van de vervulling ervan. Er vindt dan een soort creatie-conceptie plaats tussen jou en het universum. En daar komt een enorme kracht bij vrij.

Dat voelt vreugdevol. Natuurlijk moet je er wel iets voor doen om dat zaadje te laten groeien, maar je hoeft er niet voor te vechten of strijden. Wat je vooral nodig hebt is geloof en vertrouwen. Want als iets in het leven echt voor jou bestemd is, hoef je het niet te forceren. Dan gebeurt het.

Trust the process. And follow the bliss.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu