Human Design

Ken jezelf en leef jouw leven

Beslissingen

Onderaan schrijf ik over Human Design voor ondernemers en business. 

Human Design is een synthese van oude en nieuwe wetenschap aan de hand van calcuaties van je geboortegegevens. Het is een navigatiehulpmiddel waarmee je door dit leven kunt gaan. Het laat je je eigen blauwdruk en potentie zien. En hoe je daarin gaat leven. 

Telkens verbaas ik me erover dat het zo accuraat is tot in allerlei details en lagen in iemands leven, soms waar je zelf niet eens bewust van was. In mijn eigen leven, en dat van mijn gezin is het keer op keer van onschatbare waarde gebleken. Ben je geinteresseerd in Human Design voor je kinderen, ga dan naar humandesignouders.nl. Mijn vrouw heeft een cursus ontwikkeld die speciaal is bedoeld en toegespitst op ouders en kinderen.

Human Design gaat over energie en over hoe je beslissingen maakt als jezelf. Het maakt je energie zowel in de bovenstroom als de onderstroom inzichtelijk. Dat is waar de veranderingen plaatsvinden. Het gaat niet over kennis in het hoofd, maar over hoe je werkelijk veranderingen gaat zien in je leven doordat je je design als levend experiment in de praktijk gaat brengen door je  lichaamsbweustzijn en je keuzes. Ieder type krijgt een eigen ‘strategie’ mee om mee te experimenteren in het leven. Human Design is daarin niet te vergelijken met wat voor persoonlijkheidstest of zelfontwikkelingstool waar onze westerse wereld zo vol van is.  

Daarom is het naast een hele praktische tool ook een enorme aandrijver van bewustwording. En dat is waar het in het grote plaatje op deze planeet allemaal om draait. 

Ieder mens is op een reis naar en met zichzelf. Die persoonlijke ontwikkelingsreis en de uitdagingen die je op je pad krijgt doen er toe. Het zijn processen waarin het gaat over zelfkennis en van zelfontplooiing. Van loskomen van programmaties en conditioneringen. 

Toen Human Design voor het eerst op mijn pad kwam, legde ik het naast me neer. Maar toen wij met het gezin in 2018 Nederland verlieten en met onze kinderen gingen reizen, was de tijd rijp om me echt te verdiepen in dit eerst wat mystieke maar uiteindelijk toch zo praktische systeem. In eerste instantie om mezelf en ook om mijn kinderen en partner beter te leren kennen.

Vragen als:

Hoe maak je gezonde keuzes?

Wat zijn je aangoboren talenten?

Waar precies word je geconditioneerd door anderen?

Wat zijn je valkuilen?

Ben je emotioneel of juist niet en hoe werkt je emotionele systeem?

Wie ben jij in relaties?

Wat is eigenlijk voedend voor jou?

Hoe werkt jouw besluitvormingsstrategie?

Wat is een gezonde omgeving voor jou?

Hoe werkt je mind, want ook dat is voor iedereen anders.

En bij alles gaat het er om, dat wanneer je meer bewustwording krijgt en gaat leven vanuit dat design, dat je leven daarmee ook mee transformeert. 

Wat is dan zo uniek?

Een van de dingen die Human Design onderscheidt is dat het je heel nauwkeurig je conditioneringen en de werking van je eigen mind en je lichaam laat zien. En dat allemaal in relatie tot de mensen met wie je het meest te maken hebt in je leven, zoals familie, kinderen, partner en collega’s of businesspartners, maar ook de maatschappij als geheel. 

De manier waarop ik Human Design gebruik gaat altijd uit van wat er nu in je leven of carriere speelt. Wat zijn de thema’s waar je tegenaan loopt? Waar merk je dat je niet echt vooruit komt of vast zit? Wat speelt er in de onderstroom? Wat zegt je design daarover? Hoe herken je dat in je leven en hoe kun je je eigen strategie en autoriteit volgen?

En wat zegt je design over wat voor jou WEL de weg is? Over hoe je volgens je eigen type en configuratie kunt leven en je dagelijkse beslissingen nemen zodat je vrede, voldoening, en succes gaat ervaren. Simpelweg: leven zoals jezelf.   

Het loslaten van die oude zienswijzen en oude programmaties, en dus eigenlijk ook het loslaten van wie ik niet was, is voor mij telkens een nieuw beginpunt geweest. Het is een manier om te onthechten van die dingen waar je je wel mee ïdentificeerde, maar wat niet is wie je in wezen bent. Het is daarin een weg om jezelf dieper te leren kennen. 

Met je geboortegegevens wordt je Human Design Chart of BodyGraph berekend. De BodyGraph is een grafische illustratie van de energetische stroom in je systeem, een blauwdruk voor hoe je werkt en omgaat met de wereld.

Ik gebruik Human Design altijd vanuit de context van de thema’s die nu in je leven spelen. 

Jouw chart, je blauwdruk laat je van alles zien. Over waar je bewust van bent en waar je onbewust van bent, over jouw specifieke conditioneringen en ‘openheid’ en over je natuurlijke talenten en waar je nog vanuit oude conditioneringen leeft. En uiteindelijk hoe je steeds meer vanuit jezelf kunt leven. Want Human Design laat je natuurlijk ook je ultieme potentie zien, alhoewel dat een ontdekkingsreis is van vele jaren. 

 

Je Design leven

Het ‘in je design leven’ is een van de mooiste ervaringen die ik ken. Het komt moeiteloos, zonder nadenken. Het is een flow staat waarin het leven gewoon ‘gebeurt’. De mind, met al zijn drukte, angsten en gepraat, komt tot rust. Je mind wordt dan een geweldige tool om anderen te verrijken en je ervaart wat het is om de toeschouwer en de belever te zijn van het verhaal van je eigen leven. Jouw leven als film. En dan zie je dat alles in elkaar past. Dat er orde is en harmonie. Dat er perfectie is in het leven van je design en in het eren en erkennen van wie je bent. Human Design is de wetenschap van differentiatie, van je uniekheid leven. En DAT is voor iedereen weggelegd. 

Human Design stelt je de vraag: wil je weten wie je bent? Wil je leven zoals je eigenlijk bedoeld bent op deze aarde? Ga dan dat proces met jezelf aan, van het afleggen en deconditioneren. En in dat proces leer je jezelf echt kennen. Dat gaat voorbij aan wie je denkt dat je denkt dat je bent, voorbij aan dat wat we je persoonlijkheid noemen. 

 

Human Design voor ondernemers

Vanuit mijn eigen zoektocht en mijn werken met clienten ben ik me steeds meer gaan richten op ondernemen vanuit design. Mede door mijn begeleiding van mensen die tegen dingen aanliepen in hun business die ik zelf ook kende of die ik had meegemaakt. Ik heb ook heel lang in mijn leven mezelf geduwd en gepusht om iets te moeten doen en presteren om iets voor elkaar te krijgen, ook al voelde dat innerlijk niet goed. De vraag is natuurlijk: wat is dan wel de weg. Dat is precies waar je eigen design je iets over kan vertellen. 

Met je design in de hand kunnen we veel meer richting geven aan hoe je het beste je bedrijf kunt vormgeven of aansturen volgen je design. Waar je succes en onderscheidende kwaliteiten liggen en waar niet en hoe je aanpassingen kunt maken die bij jou passen. Vaak is het een proces van je onbewuste bewust maken, je kwaliteiten en potentieel in kaart brengen en verdieping aanbrengen in je aanbod en je communicatie/boodschap zodat je wat je doet in resonantie brengt met wie je bent. En ondertussen ga je als persoon op een verdiepende reis waardoor je jezelf beter leert kennen. 

Wil je meer hierover weten neem dan even contact met mij op via onderstaande knop en leg je situatie en vraag even aan me voor. Vervolgens kunnen we een gesprek inplannen om te kijken wat je nodig hebt.

Naast dat we een individuele design kaart kunnen maken, kunnen we dit ook voor families, teams en kleine groepen. Dit opent een geheel nieuwe wereld. Ook als je merkt dat jij of iemand in bedrijf niet op zijn plek zit of niet uit de verf komt, kunnen we met HD heel veel verborgen informatie naar boven halen. Dit kan zeer bevrijdend en verhelderend zijn en helpen bij het maken van beslissingen om de problemen op te lossen en verbeteringen door te voeren waardoor het onderling veel soepeler gaat lopen. 

Warme groet, 

David

 

Meer artikelen

Coaching en bewustzijnsontwikkeling

Bewustzijnsonwikkeling

Bewustzijnsontwikkeling zoals ik het zie heeft als doel om jezelf echt diep te leren kennen en doorgronden, want fundamenteel inzicht in jezelf is de basis

Read More »

Het Menu