Wat is Human Design?

Begeleiding

Beslissingen

*Onderaan schrijf ik over Human Design voor ondernemers en business. 

Human Design is niet alleen een tool die je kan helpen om diepgaand inzicht te krijgen in wat er in je omgaat, maar het is ook een proces van bewustwording waarin je terugkeert naar de essentie van wie je bent en hoe je meer vanuit authenticiteit ‘als jezelf’ kunt leven. 

Mijn interesse in Human Design gaat vooral over dat innerlijke proces en de werking van de mind. 

Energie

Human Design gaat ook over energie en over hoe je beslissingen kunt maken die vanuit de wijsheid van je lichaam komen. Het leert je ook te herkennen waar je mind er tussen komt en waar je op kunt vertrouwen. Het maakt je energie zowel in de bovenstroom als de onderstroom inzichtelijk. Ieder type en design krijgt een eigen ‘strategie’ mee om mee te experimenteren in het leven. Human Design is daarin niet te vergelijken met wat voor persoonlijkheidstest of zelfontwikkelingstool waar onze westerse wereld zo vol van is.  Lees hier meer over strategie en autoriteit in Human Design

Naast een hele praktische tool is Human Design ook een enorme aandrijver en hulp bij bewustwordingsprocessen. En dat is waar het in het grote plaatje op deze planeet allemaal om draait en waarom mijn interesse in Human Design gegroeid is.

Wat is Human Design?

Wat is dan zo uniek?

Een van de dingen die Human Design onderscheidt is dat het je heel nauwkeurig je conditioneringen en de werking van je eigen mind en je lichaam laat zien. En dat allemaal in relatie tot de mensen met wie je het meest te maken hebt in je leven, zoals familie, kinderen, partner en collega’s of businesspartners, maar ook de maatschappij als geheel. Wat gebeurt er met jou wanneer je in contact bent met andere mensen? 

De manier waarop ik Human Design gebruik gaat altijd uit van wat er nu in je leven of carriere speelt. Wat zijn de thema’s waar je tegenaan loopt? Waar merk je dat je niet echt vooruit komt of vast zit? Wat speelt er in de onderstroom? Het design geeft veel aanknopingspunten om jezelf en je sabbotages te leren kennen en hoe dat om te draaien is.

Wat zegt je design over hoe je volgens je eigen type en configuratie kunt leven en je dagelijkse beslissingen kunt nemen zodat je vrede, voldoening, en succes gaat ervaren?

Het loslaten van die oude zienswijzen en oude programmaties, en dus eigenlijk ook het loslaten van wie je niet bent, kan telkens een nieuw beginpunt zijn. Het is een manier om te onthechten van die dingen waar je je wel mee ïdentificeerde, maar wat niet is wie je in wezen bent. Het is daarin een weg om jezelf dieper te leren kennen. 

Met je geboortegegevens wordt je Human Design Chart of BodyGraph berekend. De BodyGraph is een grafische illustratie van de energetische stroom in je systeem, een blauwdruk voor hoe je werkt en omgaat met de wereld.

Human Design kan je helpen om context en inzicht te geven bij de thema’s die nu in je leven spelen. Wil je een reading of begeleiding? Neem even contact met me op.

Jouw chart, je blauwdruk laat je van alles zien. Over waar je bewust van bent en waar je onbewust van bent, over jouw specifieke conditioneringen en ‘openheid’ en over je natuurlijke talenten en waar je nog vanuit oude conditioneringen leeft. En uiteindelijk hoe je steeds meer vanuit jezelf kunt leven. Want Human Design laat je natuurlijk ook je ultieme potentie zien, alhoewel dat een ontdekkingsreis is van vele jaren. 

 

Je Design leven

Het ‘je design leven’ is een proces wat we een experiment noemen. De mind, met al zijn drukte, angsten en gepraat, komt tot rust en de potentie is dat je ontwaakt om de toeschouwer en de belever te zijn van het verhaal van je eigen leven. Jouw leven als film. En dan zie je dat alles in elkaar past. Dat er orde is en harmonie. Dat er perfectie is in het leven van je design en in het eren en erkennen van wie je bent. Human Design is de wetenschap van differentiatie, van je uniekheid leven. En DAT is voor iedereen weggelegd. 

Human Design stelt je de vraag: wil je weten wie je bent? Wil je leven zoals je eigenlijk bedoeld bent op deze aarde? Ga dan dat proces met jezelf aan, van het afleggen en deconditioneren. En in dat proces leer je jezelf echt kennen. Dat gaat voorbij aan wie je denkt dat je denkt dat je bent, voorbij aan dat wat we je persoonlijkheid noemen. 

 

Ondernemen volgens je Design

Met je design in de hand kunnen we veel meer richting geven aan hoe je het beste je manier van werken, je bedrijf en je communicatie kunnen vormgeven volgens je design. Waar je succes en onderscheidende kwaliteiten liggen en waar niet en hoe je aanpassingen kunt maken die bij jou passen. Vaak is het een proces van je onbewuste bewust maken, je kwaliteiten en potentieel in kaart brengen en verdieping aanbrengen in je aanbod en je communicatie/boodschap zodat je wat je doet in resonantie brengt met wie je bent. En ondertussen ga je als persoon op een verdiepende reis waardoor je jezelf beter leert kennen. 

Wil je meer hierover weten neem dan even contact met mij op via onderstaande knop en leg je situatie en vraag even aan me voor. Vervolgens kunnen we een gesprek inplannen om te kijken wat je nodig hebt.

Naast dat we een individuele design kaart kunnen maken, kunnen we dit ook voor families, teams en kleine groepen. Dit opent een geheel nieuwe wereld. Ook als je merkt dat jij of iemand in bedrijf niet op zijn plek zit of niet uit de verf komt, kunnen we met HD heel veel verborgen informatie naar boven halen. Dit kan zeer bevrijdend en verhelderend zijn en helpen bij het maken van beslissingen om de problemen op te lossen en verbeteringen door te voeren waardoor het onderling veel soepeler gaat lopen.

Meer lezen?

Ik schrijf zo nu en dan verdiepende artikelen over diverse Human Design onderwerpen. 

Lees hier mijn blog overStrategie en Autoriteit.

Lees hier mijn uitgebreide blog over motivatie of motief. Ieder mens wordt gemotiveerd door een van de zes motivaties. 

 

Meer artikelen

Het Menu