David Pieters

Stargate: leven aan de andere kant

You just never know what will be on the other side, untill you get there.´

Over je innerlijke leven vorm geven in de fysieke wereld

In boeken en films spelen poorten en deuren een belangrijke en magische rol. Ze openen de weg naar nieuwe en andere werelden. Werelden die nu al bestaan en dus ook toegankelijk zijn. Tenminste… als je de deur vindt, hem opent en er doorheen stapt.

Want het tegenovergestelde is ook waar. Je zult nooit weten welk leven er aan de andere kant van de deur op jou wacht, als je die deur nooit opent.

Stargate

Ik moet denken aan de klerenkast in het verhaal van Narnia, maar ook aan die intrigerende klassieke film Stargate uit 1994 (coverfoto), en natuurlijk aan het kleine deurtje waardoor Alice in wonderland terecht komt, de deuren van Durin (LOTR) en aan vele andere deuren in de literatuur, fantasy en films. De list goes on…

Voor mij staat die deur vooral voor een innerlijke doorgang naar een ‘weten’ en een ‘ontwaken’. Het doet me ook denken aan de woorden van Jezus waarin hij zegt dat hij ‘de deur’ is. Het is een zinnebeeldige uitspraak die ik zie als een uitnodiging om vanuit je hogere bewustzijn te gaan leven. Het gaat over wie je bent. Schepsel en schepper. Mens EN god. Het is een uitnodiging om in dat bewustzijn te komen. ‘Als je door die deur gaat zal je in- en uitgaan en weide vinden.’

Oftewel, je zal echt gaan leven.

Anders kijken

Het gaat ook om een andere manier van leven en kijken naar de wereld. Die begint bij jezelf zien vanuit een hoger perspectief dan je menselijke ervaring.

Maar hoe mooi de beelden ook zijn, het innerlijke wil vertaald worden naar deze 3D tastbare wereld. Hoe maak je dat dan praktisch?

Je moed volgen

En dan gaat het om de moed hebben om je nieuwsgierigheid en intuïtie te volgen.

Intuïtief weet je wel dat achter die deur een spannende en onbekende wereld op je wacht. Want hoe zal je verhaal aflopen als je er door gaat? Het doet er eigenlijk niet toe en waarschijnlijk voelt het alsof je geen keuze hebt. Als je de deur eenmaal hebt gevonden, dan moet je er doorheen.

Misschien is die deur voor jou een stille innerlijke stem die steeds luider wordt, of een gevoel wat maar niet over gaat. Of een bepaalde gebeurtenis die je stil zet bij hoe je nu leeft. De uitnodiging kent vele vormen.

Innerlijk reizen

Het openen van de deur naar een nieuwe innerlijke beleving voelde voor mij nog best vertrouwd. Ik denk omdat ik altijd spiritueel zoekend ben geweest. Ik houd van innerlijk reizen. Het was juist de vertaling naar een andere manier van leven in deze tastbare wereld die voor mij de grote uitdaging was. Ik wist niet hoe en ik durfde ook niet.

Gaandeweg merkte ik dat het steeds belangrijker voor me werd om mijn innerlijke ontwikkeling samen te brengen met een manier van leven die voor mij klopte. Misschien herken je dat wel. Je wilt je gevoelens en je leven in deze wereld met elkaar verbinden. Wat een prachtig verlangen.

Gelukkig werd ik door de magie van die verborgen wereld achter de kastdeur geholpen. Dat zul jij ook gaan merken als je op dit pad bent. Er zijn onzichtbare krachten die je assisteren.

De deur openen

Toen ik de deur openzette om ook in deze praktische wereld mijn eigen pad te gaan bewandelen viel er een enorme last van me af. Eindelijk mezelf erkennen. Maar oh wat vond ik het spannend om echt voor mijn innerlijke groei te kiezen door juist die stappen te zetten in mijn uiterlijke leven. Stoppen met waar ik mee bezig was (in mijn bedrijf) en het roer omgooien. Herken je dat? MaariIk zat ook vast in de vertrouwde wereld van mijn gedachtepatronen vanuit veiligheid en angst. Het waren mijn vrienden geworden, maar het was tijd om afscheid te nemen. En op een goed moment was ik er klaar voor ook. En ik was er klaar mee dat zij mijn leven bepaalden.

Afscheid nemen

Waar sta jij? Ben jij klaar om een deur naar een nieuwe manier van leven te openen? En ben je klaar om afscheid te nemen van die oude vrienden? Die oude vertrouwde angsten en gedachten die je houden waar je nu bent, en die je groei en nieuwsgierigheid tegenhouden?

Wat ik ontdekte is dat het leven achter die magische deur zich niet laat forceren. Je kan alleen maar mee gaan met de stroom. Dat gaat om luisteren, overgave en vertrouwen. En je laten verwonderen over al het mooie en bizarre wat je gaat meemaken als je eenmaal gaat.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu