David Pieters

Meedoen of met de stroom mee?

Meedoen.

Ik wil graag een nieuwe betekenis aan dit woord geven. Niet meedoen met een groep, met hoe het hoort of met wat van je verwacht wordt, maar wel voor de volle 100% mee doen aan HET LEVEN.

Aan jouw leven wel te verstaan. Dit is jouw leven. Dat is een bewustwording die voor mij heel veel in beweging heeft gezet. Dit is mijn leven. Ik ben niet het leven van mijn ouders, mijn partner, mijn vrienden of van de maatschappij.

Deze reis op aarde gaat over jou eigen en unieke bestaan. En hoe je dat leeft en vormgeeft.

Wanneer je die eerste sprong in dat koude water maakt is het altijd even spannend. Ik voelde een enorme spanning om mijn leven een wending te geven.

Window of opportunity

Maar eenmaal in mijn baan, eenmaal door die zure appel heen. Daar gebeurde het. Als mens moeten wij allemaal in onze eigen baan om de aarde komen. Wanneer een raket wordt afgeschoten om naar Mars te gaan, dan is er een ‘window of opportunity’ (zo heet dat) van een bepaalde tijdsspanne waarop die raket afgevuurd kan worden. Als ze te laat zijn, dan moeten ze wachten op een nieuwe cyclus voor die raket om in die baan terecht te komen. Ook wij, krijgen op bepaalde momenten in ons leven de kans, een window of opportunity. Wanneer jouw tijdsraam zich voordoet, dan moet je gebruik maken van de kans, om je leven een wending te geven.

Vrij zijn, iedereen wil vrij zijn. Maar vrij zijn kan alleen als je in je eigen baan beweegt. Als je je weg gevonden hebt. Dat gaat dus niet over succesvol zijn, binnen zijn of wat dan ook. Maar vrij om jezelf te zijn, in jouw leven.

Ik merkte in mijn proces, dat ik stapje voor stapje vrij werd van het leven van anderen, van wat de status quo van me vroeg en van wat er van me verwacht werd. Dit is voor ons allemaal beschikbaar want het leven wil in iedereen stromen.

Die stroom komt op gang als je keuzes gaat maken vanuit je hart, en als je je angsten durf aan te kijken en echt durft te doorvoelen. En wat ik zo mooi vind is dat er in die rivier blijkbaar andere wetten en regels gelden, dan buiten die rivier. In de rivier wordt je gedragen, zolang je je maar durft mee te laten voeren met de stroom.

Wij leren op de een of andere manier toch om te zwemmen tegen de stroom in. 

Maar eenmaal in die stroom overkomt het leven jou op een bijna magische manier. Dan wordt de belever en gaan er deuren open die normaal dicht bleven. Ik heb me jarenlang vast gevoeld in mijn leven. Wanhopig bijna dat er nooit een verandering zou komen.

En toch kwam ik in deze wonderlijke stroom terecht. Mijn window of opportunity kwam. Door mijn angst heen.

En toen ging mijn leven ‘aan’. En weet je, in de stroom ga je ook je business inrichten op een andere manier. Dan wordt je jezelf en ga je doen waar je vreugde van krijgt. En dan stop je met trucjes uithalen om iets te maken of iets te bereiken. En zeker stop je dan met forceren. Want dat werkt toch niet. Heb ik lang gedaan en ik werd er doodmoe van. En dan twijfel je ook niet meer aan de weg die je moet gaan, want je wandelt jouw pad. En je kunt zelfs leren hoe je jezelf kan navigeren in de stroom. In verbinding tussen hoofd en hart. En dan kun je strategie gaan toevoegen, maar eerst komt het hart.

Zo werkt het voor mij en ik wil je graag laten zien hoe jij ook in die rivier kunt stappen met je leven.   

Meedoen dus. Met de stroom mee van jouw unieke leven en jouw blauwdruk.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu