David Pieters

Met je kinderen naar het buitenland vertrekken!

Toen wij in september 2018 onze kinderen voor de laatste keer van school ophaalden, overviel ons een bijzonder gevoel. Het voelde alsof we de regie over ons leven en vooral over dat van onze kinderen weer terug pakten. Het ging over zelf weer de koers bepalen. Dat gevoel kwam onverwacht maar was veelbetekenend voor ons.

Jarenlang hadden wij de situatie geaccepteerd zoals ze was, maar we wisten dat de ´gewone´ route niet was hoe wij het ten diepste wilden. Eigenlijk hadden we dat pas echt door op die laatste schooldag toen we met onze drie kinderen wegliepen van dat schoolplein.

Het was een begin van een totaal nieuw leven waarin we een complete paradigm shift doormaakten van je kracht weggeven aan een systeem wat denkt te weten wat goed is voor kinderen tot een leven creëren waarin veel meer ruimte is voor het hart als kompas.

Al jarenlang hadden we een onderbuikgevoel over dat het dagelijkse (school) leven waar onze kinderen (en wijzelf) in zaten niet het beste was voor hun totale ontwikkeling als mens. Sterker nog, er waren genoeg inprentingen waar we helemaal niet blij van werden, maar ja…

We dachten dat we het er maar mee moesten doen. Tot we wakker werden en ons realiseerden dat we veel meer konden veranderen in ons leven dan we dachten, als we de moed maar hadden om de stappen te zetten die daarvoor nodig waren…

Jaren eerder had ik de realisatie: als ik mijn voeding en gezondheid kan transformeren (doordat ik in jan 2013 plantaardig ging eten) dan kan ik alles veranderen.

Verandering begint met de realisatie dat het kan. Niks staat uiteindelijk vast.

Langzaam ging het zaadje van ons verlangen groeien en kregen we helder hoe wij wilden leven en wat we daarvoor moesten doen.

Inmiddels weten we dat er in Nederland en wereldwijd veel meer ouders zijn die kiezen voor een leven waarin hun intuïtie weer een leidende rol kan spelen in de keuzes die ze maken, juist ook voor hun kinderen.

Een paar maanden geleden kwam ik Janita tegen. Als alleenstaande moeder woont ze momenteel met haar twee kinderen voor een tijd in Bali. In deze Podcast aflevering vertelt zij wat ze heeft moeten overwinnen om de regie over haar leven terug te pakken en wat dit betekent voor het geluk van haar kinderen en hun zelfvertrouwen. We spreken over het schoolsysteem, praktische overwegingen, terugkeren naar Nederland (kan dat nog?) en over een leven waarin ‘controle loslaten’ en ‘vertrouwen’ belangrijke pijlers zijn.

Luister naar aflevering 51 van de Supernova Podcast via deze link of via Apple Podcasts, Spotify of Soundcloud.

Meer weten? Zelf de sprong wagen en zoek je begeleiding zowel zakelijk als privé? Neem gerust contact met me op.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu