Supernova Podcast met David Pieters over bewustwording en spiritualiteit
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik begon de opnames voor de Supernova Podcast in de zomer van 2018. Op 4 oktober plaatste ik mijn eerste 3 afleveringen online. Ik spreek het liefst met boeiende mensen over persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en spiritualiteit. Dat zijn de onderwerpen waar ik echt warm van word en die aansluiten bij mijn eigen zoektocht.

De Supernova podcast is een uiting van een jarenlang en persoonlijk proces van verandering. In de eerste aflevering vertel ik daar iets meer over. Het is vooral een zoektocht naar mezelf en naar authentiek leven. Daarin neem ik de luisteraars mee. De start van de podcast valt samen met een grote verandering in ons leven. Wij besloten om in 2018 het roer totaal om te gooien, ons leven in Nederland achter ons te laten en onze kinderen uit school te halen. Ook hierover delen we in de podcast. 1x per maand plaats ik een aflevering waarin ik (samen met mijn vrouw Tryntsje) spreek over ons nieuwe leven als digitale nomadengezin en wat dit met ons en onze kinderen doet.

Digitale nomaden gezin

Oktober 2018: het begin van een nieuw leven.

Podcast over Persoonlijke ontwikkeling

Met de podcast wil ik mijn luisteraar vooral inspiratie bieden om zelf stappen naar verandering te zetten. Stappen die ik ook gezet heb en nog steeds zet. Verandering is in eerste plaats een innerlijk proces, maar zal altijd een uitwerking hebben in ons fysieke leven.

Een belangrijke stap voor mij was dat ik begin 2013 mijn voeding veranderde naar een plantaardig (veganistisch) voedingspatroon. Dit heeft enorm veel positieve verandering gebracht. In de podcast spreek ik daarom ook zo nu en dan met bekende en minder bekende veganisten omdat ik denk dat bewustwording rondom wat we eten en consumeren belangrijk is in het proces van meer verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven. Ook hoe we om gaan met dieren en de aarde is daar een belangrijk onderdeel van.

Nadat ik zelf plantaardig ging eten kreeg ik zoveel meer energie dat ik meer ging bewegen wat uitmondde in het lopen van marathons en ultramarathons. Sporters zijn voor mij op meerdere vlak een inspiratiebron. Zo staan er dan ook een aantal bijzondere gesprekken met topsporters op het programma.

In feite ga ik in gesprek met mensen die ik waardevol vind en die echt iets te vertellen hebben en ik hoop daarmee veel mensen te inspireren!

De supernova podcast is te beluisteren via iTunes, stitcher, soundcloud of spotify.

 

Reactie plaatsen