Het pad van transformatie: mijn persoonlijke reis...

Ik groeide op in een gelovig en ondernemend gezin en kreeg beiden met de paplepel mee. Ik studeerde journalistiek, want ik was (en ben nog steeds) nieuwsgierig en onderzoekend van aard. Ik ging reizen, zocht mijn plek in de wereld en vertrok meerdere keren naar het buitenland mijn hart en nieuwsgierigheid achterna. Vaak was dat gedreven door een persoonlijke zoektocht waarin zingeving en spiritualiteit centraal stond.

In 2018 lieten mijn vrouw Tryntsje en ik samen met onze drie kinderen ons leven in Nederland achter ons en vertrokken we naar Azië. We wilden onze kinderen opvoeden op een manier die meer bij ons paste, maar wat dat precies was moesten we nog ontdekken.

Mijn carriere en leven in Nederland liet ik achter me. De jaren voor ons vertrek bereidde ik me aanvankelijk voor op een overname van het familiebedrijf (een mediabureau), maar ik voelde met dat de jaren verstreken dat dit pad niet voor mij was. Intuitief wist ik dat ik mijn eigen zoektocht moest volgen. Ik besloot mijn onderbuikgevoel te vertrouwen, ook al was het op allerlei vlakken uitdagend en ook een spannende stap om te zetten.

Ik zocht naar iets, oa naar meer inzicht in mezelf en vrijheid om mezelf te zijn en naar een leven wat meer aansloot bij wie ik dacht dat ik was. De jaren die volgden stonden in het teken van die ontdekkingsreis, maar ook van ons praktische leven opnieuw uitvinden. De eerste jaren na ons vertrek uit Nederland waren opwindend, maar ook een confrontatie met mezelf. Met mijn eigen gevoelens en gedachten en de verwachtingen die ik had over mijn/het leven. Met het steeds meer loslaten van hoe ik dacht dat het leven moest zijn, ging ik met de jaren anders kijken waardoor ik mijn leven ook anders ging ervaren. Je zou kunnen zeggen dat ik mezelf (terug) vond.

Steeds meer mensen voelen op de een of andere manier de vervreemding. Van de maatschappij, maar ook van zichzelf. En misschien herken je in jezelf ook een bepaald verlangen dat het toch echt anders kan en verlang je naar groei en naar ontwikkeling en wil je uit patronen breken die je tegen houden. Het gevoel dat je in een (gouden) kooi leeft, maar daaronder de vraag wie je echt bent en waartoe dit alles dient? 

Transformatieprocessen.

Voor mijn vertrek uit Nederland beleefde ik een mystieke ervaring met behulp van een entheogeen plantenmedicijn. Daarin ervaarde ik mezelf in mijn diepste kern een met de kosmos. Ik zag mezelf en het leven zoals ik het nog nooit gezien had. Ik kreeg antwoorden op vragen waar ik al heel mijn leven, als zoekend en ook gelovig mens, naar op zoek was. Maar ik kreeg ook heel veel nieuwe vragen…

Deze ervaring had veel meer impact dan ik toen kon vermoeden en opende een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik ging me meer verdiepen in de psyche, de ziel en emoties, om mezelf en het leven beter te leren kennen. Ik wilde inzicht in mezelf en in de geheimen van het mens-zijn. 

Carl Jung heeft een mooie uitspraak gedaan waarin hij zegt dat wie naar buiten kijkt, droomt, en wie naar binnen kijkt, ontwaakt. Ontwaken betekent dat je bewust wordt van wat zich in je binnenwereld afspeelt. Ik ontdekte een belangrijk en lang verborgen gegeven, namelijk hoe (en dat!) ons leven zich altijd vanuit onze binnenwereld ontvouwt, en welke elementen daarin de grote rol spelen. 

We hebben geleerd om aanpassingen die we in ons leven willen maken vooral in de buitenwereld te zoeken. Ik denk echter dat de wezenlijke transformatie waar mensen naar op zoek zijn, begint bij een groeiend bewustzijn. Het zien in onszelf over hoe ons verleden, onze patronen en onze binnenwereld bepalend zijn voor waar we tegenaan lopen in ons leven en dat daar het echte werk te doen is, waarna we onze ervaring zullen zien veranderen. 

In mijn begeleiding werk ik altijd vanuit het principe dat alle antwoorden en alle verborgen informatie die je nog moet ontdekken over jezelf al in jou en het grotere veld aanwezig zijn en dat we alleen de ruis hoeven weg te nemen zodat je die antwoorden ook kunt vinden en horen. 

De mensen die hun weg naar mij vinden staan allemaal op de een of andere manier voor een verandering in hun leven. Een transitie op zowel persoonlijk, relationeel als carriere/zakelijk vlak die bepaalde keuzes vraagt. 

In de praktijk vind ik de meeste voldoening en aansluiting bij ondernemers/pioniers en ondernemende mensen die op zoek zijn naar inzicht in zichzelf, richting en helderheid over hun keuzes. 

Wil je meer weten of contact? Je kan me via onderstaande knop een bericht sturen!

David heeft een heldere kijk op dingen en zijn innemende en integere persoonlijkheid maakt dat mensen bij hem stappen kunnen ondernemen in hun leven. Hij is niet alleen zeer empathisch maar ook creatief in het vinden van wegen om mensen verder op hun pad te begeleiden. Zijn eigen ervaringen en innerlijk Werk vormen de basis voor de trainingen en begeleidingen die hij geeft.  

Riet Okken

Op de hoogte blijven van publicaties of nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording, Human Design, ondernemen je eigen eigenwijze weg gaan. 

Ik stuur maximaal 2x per maand een e-mail.

Het Menu