De reis van je leven...

Daar stonden we dan met onze drie kinderen en een paar koffers op Schiphol. Ons huis en de meeste van onze bezittingen hadden we weggedaan.  

We waren op zoek naar avontuur, naar onszelf en naar een gevoel dat we weer leefden. Mijn vrouw, onze drie kinderen en ik.

Misschien herken je in jezelf ook een bepaald verlangen naar avontuur, dat je op zoek wilt naar wat jouw purpose is op deze aarde. Verlang je naar groei en naar ontwikkeling en wil je uit patronen breken die je tegen houden. Je weet dat er meer in het vat zit.

In de jaren voor ons vertrekt naar het buitenland bereidde ik me voor op een overname van het familiebedrijf. Ik groeide op in een zeer gelovige en ook een ondernemende familie en kreeg beiden met de paplepel ingegoten. Ik studeerde journalistiek, maar pastte niet in dat systeem. Ik was altijd een zoeker naar de essentie van het leven. Na wat omzwervingen en veel wikken en wegen besloot ik rond mijn dertigste toch een rol te gaan spelen in het familiebedrijf naast mijn vader. Ik loodste het bedrijf door een transitieperiode en begeleide een koerswijziging met alles wat daarbij komt kijken. Ik leerde veel, maar gaandeweg het overnameproces werd me echter steeds duidelijker dat dit niet mijn pad was. 

Mijn gevoel zei me dat ik het veilige en vertrouwde achter me moest laten. 

De mensen die ik begeleid staan allemaal op de een of andere manier voor een verandering in hun leven. Persoonlijk, zakelijk maar altijd is het ‘zoeken’ van de ziel daarin een thema. 

Wat ook een rol speelde was dat wij als ouders al heel lang een verlangen hadden om onze kinderen iets anders mee te geven dan het reguliere Nederlandse onderwijs. We besloten om dit verlangen te volgen. Onze kinderen waren uiteindelijk degene die ons dat laatste zetje in de rug gaven wat we nodig hadden. Ik schrijf daar meer over in deze blog.

Het besluit om het roer om te gooien werd bevestigd toen we onszelf afvroegen; ‘wat als we het niet doen?’ Dat gaf ons de helderheid die we nodig hadden. Het besef dat je maar een keer leeft… 

In 2018 liet ik uiteindelijk mijn zekerheden en het vertrouwde leven achter me. Onze bezittingen deden we weg.  We hadden samen hard gewerkt aan een online bedrijf om het mogelijk te maken. Zonder vastomlijnd plan liet ik met mijn gezin Nederland achter me voor een onbekend avontuur met onze drie kinderen. En er gebeurde nog iets net voor mijn vertrek. Iets wat al mijn eigen plannen behoorlijk in de war gooide….

Transformatieprocessen.

‘Ontwaakt gij die slaapt’ schreef de apostel Paulus lang geleden. Het zijn woorden waar ik mee opgroeide, maar die betekenis kregen toen ik een zogenoemde ‘eenheidservaring’ kreeg vlak voor mijn vertrek uit Nederland. Er is in spirituele literatuur veel geschreven over ervaringen als deze en ook ik had me verdiept in bijna-dood-ervaringen (BDE) en mystieke kanten van het Christendom. En er zijn allerlei manieren om hier woorden aan te geven, maar woorden schieten vaak gewoon tekort. Later ontdekte ik dat wat ik meemaakte ook wel een ego-dood ervaring genoemd wordt. Ik zag mezelf en het leven zoals ik het nog nooit gezien had, maar wat ik wel kende uit de gnostische en esoterische Christelijke lectuur. Het voelde als thuiskomen van mijn ziel. Ik kreeg tijdens dat moment direct het inzicht dat ik in wezen nergens meer naartoe hoefde. Dat alles wat we zoeken ergens in onszelf (vaak nog verborgen) al aanwezig is. 

Deze ervaring had veel meer impact dan ik toen kon vermoeden en werd en in de jaren die daarop volgden werd de grootste reis van mijn leven uiteindelijk ook de reis terug naar mezelf.

Want ik kwam op een ontdekkingsreis naar wie/wat ik in pure vorm was. En mijn aandacht verlegde zich van buiten naar binnen. Carl Jung heeft een mooie uitspraak gedaan waarin hij zegt dat wie naar buiten kijkt, droomt, en wie naar binnen kijkt, ontwaakt. Ontwaken betekent dat je bewust wordt van wat zich in je binnennwereld afspeelt. Van je zieleleven. En dat je hele leven vanuit die binnenwereld gecreeerd wordt, bewust en vooral onbewust.  

Wat er dan gebeurt, en dat gebeurde ook bij mij, is dat je dan weer in contact komt met delen van jezelf die je kwijt was geraakt. Mijn potentie en wezenlijke kwaliteiten, maar ik ging ook mijn ongezonde patronen en blokkades zien, Maar bovenal maakte ik weer contact met het kind in mezelf, met de liefde, en met waar het leven voor mij in essentie over gaat. Je zou kunnen zeggen dat ik thuis kwam door op reis te gaan. 

In mijn werk breng ik twee werelden samen. Aan de ene kant wil je groeien in je ondernemen, en alles wat bij het dagelijkse leven hoort, en aan de andere kant wil je groeien en inzicht in je eigen binnenwereld, en hoe deze twee met elkaar te maken hebben. De meeste mensen proberen hun leven nog te creeren door aanpassingen te maken aan de buitenkant en daar is zeker een plek voor, maar ik geloof dat de wezenlijke transformatie waar mensen naar op zoek zijn, begint bij een groeiend bewustzijn over je eigen binnenwereld en daar naar gaan luisteren. Human Design, het systeem waar ik mee werk, is daarin een grote hulp.

Dus, ik nodig je uit om deze reis met jezelf aan te gaan. Ik begeleid mede-reizigers op deze bewustzijnsreis. In de praktijk vind ik de meeste voldoening en aansluiting bij startende en gevestigde ondernemers bij de uitdagingen waar zij mee te maken hebben. De groei en ontwikkeling van een bedrijf, EN je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording als mens.  

In mijn begeleiding werk ik altijd vanuit het principe dat alle antwoorden al in je zijn en dat we alleen de ruis hoeven weg te nemen zodat je die antwoorden ook kunt vinden en horen. 

De uitwerking is dat je op een nieuwe manier gaat ondernemen en leven, met meer aandacht. En dat je daardoor ook andere keuzes gaat maken in je praktische alledaagse leven en op zowel zakelijk als in je relaties.

Voel je dat je hierover met me wilt doorpraten? Dan kunnen we het gesprek aan gaan. Via de gele knop hieronder kun je een mailtje sturen. 

In mijn Podcast deel ik over deze reis naar een leven vanuit het hart en de processen die hierbij komen kijken.

Namaste! 🙏 David
IMG_8475 (1)

De Insiders Club.

De weg naar leven vanuit je ware Zelf. Dat is waar ik over Podcast en schrijf. Ik stuur alleen een mail als er een nieuwe Podcast online komt of als ik echt iets waardevols met je wil delen wat met bovenstaande te maken heeft.

Het Menu