De reis van je leven...

Ik groeide op in een gelovig en ondernemend gezin en kreeg beiden met de paplepel ingegoten. Ik studeerde journalistiek, want ik was (en ben nog steeds) nieuwsgierig en onderzoekend van aard. Het bracht me op allerlei plekken en in allerei situaties. Ik ging ondernemen, zocht mijn plek in de wereld, en vertrok meerdere keren naar het buitenland voor korte en langere tijd, mijn hart achterna, vaak gedreven door een persoonlijke en ook wel een enigszinds spirituele zoektocht.

In 2018 lieten we dan ‘definitief’ ons leven in Nederland achter ons en vertrokken we naar Azie. Ons huis en de meeste van onze bezittingen hadden we weggedaan. Mijn werk en ondernemende leven in NL liet ik achter me. We waren op zoek naar avontuur, naar onszelf en naar een gevoel dat we weer leefden. Gaandeweg ontbouwde zich een nieuw pad.

Misschien herken je in jezelf ook een bepaald verlangen naar avontuur, dat je op zoek wilt naar wat jouw purpose is op deze aarde. Verlang je naar groei en naar ontwikkeling en wil je uit patronen breken die je tegen houden. Je weet dat er meer in het vat zit. En ook voel je wellicht dat onze samenleving op een kantelpunt staat en wil je daarop inspelen. Voel je dat het nu de tijd is om die ene stap te zetten waar je al zo lang tegenaan hikt. 

De mensen die ik begeleid staan allemaal op de een of andere manier voor een verandering in hun leven. Een transitie op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

In onze keuze om naar het buitenland te gaan speelde ook onze kinderen een grote rol. Als ouders hadden we al heel lang een verlangen om onze kinderen iets anders mee te geven dan het reguliere Nederlandse onderwijs. We besloten om dit verlangen te volgen. Onze kinderen waren uiteindelijk degene die ons dat laatste zetje in de rug gaven wat we nodig hadden. Ik schrijf daar meer over in deze blog.

Het besluit om het roer om te gooien werd bevestigd toen we onszelf afvroegen; ‘wat als we het niet doen?’ Dat gaf ons de helderheid die we nodig hadden. Het besef dat je maar een keer leeft… 

Transformatieprocessen.

‘Ontwaakt gij die slaapt’ schreef de apostel Paulus lang geleden. Het zijn woorden waar ik mee opgroeide, maar die betekenis kregen toen ik een zogenoemde ‘eenheidservaring’ kreeg vlak voor mijn vertrek uit Nederland. 

Deze ervaring had veel meer impact dan ik toen kon vermoeden en werd en in de jaren die daarop volgden werd de grootste reis van mijn leven uiteindelijk ook de reis terug naar mezelf.

Want ik kwam op een ontdekkingsreis naar wie/wat ik in essentie was. En mijn aandacht verlegde zich van buiten naar binnen. Carl Jung heeft een mooie uitspraak gedaan waarin hij zegt dat wie naar buiten kijkt, droomt, en wie naar binnen kijkt, ontwaakt. Ontwaken betekent dat je bewust wordt van wat zich in je binnennwereld afspeelt. En dat je hele leven vanuit die binnenwereld gecreëerd wordt, bewust en vooral onbewust.  

De meeste mensen proberen hun leven nog te creëren door aanpassingen te maken aan de buitenkant, maar ik geloof dat de wezenlijke transformatie waar mensen naar op zoek zijn, begint bij een groeiend bewustzijn over hoe je buitenwereld verbonden is met je binnenwereld. Human Design, het systeem waar ik mee werk, is daarin een grote hulp omdat het je inzicht geeft in jezelf.

Ik begeleid mede-reizigers op deze bewustzijnsreis. In de praktijk vind ik de meeste voldoening en aansluiting bij mensen die door een transitie gaan en startende en gevestigde ondernemers bij de uitdagingen die dat met zich mee brengt. 

In mijn begeleiding werk ik altijd vanuit het principe dat alle antwoorden al in je zijn en dat we alleen de ruis hoeven weg te nemen zodat je die antwoorden ook kunt vinden en horen. 

De uitwerking is dat je daardoor ook andere keuzes gaat maken zowel zakelijk als in je relaties. 

Voel je dat je hierover met me wilt doorpraten? Dan kunnen we het gesprek aan gaan. Via de gele knop hieronder kun je een mailtje sturen. 

In mijn Podcast deel ik over deze reis naar een leven vanuit het hart en de processen die hierbij komen kijken.ë

Namaste! 🙏 David
IMG_8475 (1)

De Insiders Club.

De weg naar leven vanuit je ware Zelf. Dat is waar ik over Podcast en schrijf. Ik stuur alleen een mail als er een nieuwe Podcast online komt of als ik echt iets waardevols met je wil delen wat met bovenstaande te maken heeft.

Het Menu