Het avontuur van je leven...

Ik groeide op in een gelovig en ondernemend gezin en kreeg beiden met de paplepel ingegoten. Ik studeerde journalistiek, want ik was (en ben nog steeds) nieuwsgierig en onderzoekend van aard. Ik ging reizen, zocht mijn plek in de wereld en vertrok meerdere keren naar het buitenland voor korte en langere tijd. Mijn hart en nieuwsgierigheid achterna, vaak gedreven door een persoonlijke en ook wel een spirituele zoektocht waarin zingeving, zelfontwikkeling en ‘ontdekken’ centraal stond. 

In 2018 lieten we als gezin dan definitief ons leven in Nederland achter ons en vertrokken we naar Azie. Mijn werk en leven in NL liet ik achter me. Ik bereidde me aanvankelijk voor op een overname van het familiebedrijf (een mediabureau), maar merkte gaandeweg het overnameproces dat dat niet mijn weg was. Intuitief wist ik dat er een andere weg voor mij was, maar ik wist nog niet welke dat was. Toch besloot ik mijn onderbuikgevoel te vertrouwen, ook al was het ook financieel een spannende stap om alles achter te laten.

Ik zocht naar meer diepgang in het leven, naar vrijheid, naar mezelf en naar een gevoel dat mijn leven meer zin had dan ik er zelf in ervaarde. Gaandeweg ontvouwde zich een nieuw pad wat veel meer te maken had met het openbreken van mijn innerlijke leven, en mijn eigen unieke levenspad en levensverhaal gaan schrijven. Maar het was ook een pad van deconditioneren van oude patronen en inprentingen onder ogen komen, en een confrontatie met mezelf en aspecten die ik bij me droeg uit mijn verleden. 

Misschien herken je in jezelf ook een bepaald verlangen naar avontuur of dat je op zoek wilt naar wat jouw rol is op deze aarde of in de volgende fase van je leven. Verlang je naar groei en naar ontwikkeling en wil je uit patronen breken die je tegen houden. Het gevoel van een gouden kooi, maar ook innerlijke patronen waar je van vrij wilt worden. En ook voel je wellicht dat onze samenleving op een kantelpunt staat en wil je daarop inspelen. Voel je dat het nu de tijd is om die ene stap te zetten waar je wellicht al zo lang tegenaan hikt. 

De mensen die ik begeleid staan allemaal op de een of andere manier voor een verandering in hun leven. Een transitie op zowel persoonlijk als carriere/zakelijk vlak die bepaalde keuzes vraagt.

Onderwijs
In onze keuze om naar het buitenland te gaan, speelden ook onze kinderen een rol. A
ls ouders hadden we al heel lang een verlangen om onze kinderen uit school te halen en ze iets anders mee te geven dan het reguliere Nederlandse onderwijs. We besloten om dit verlangen te volgen. Onze kinderen waren uiteindelijk degene die ons dat laatste zetje in de rug gaven wat we nodig hadden. Ik schrijf daar meer over in deze blog. Pionieren is altijd een uitdagende weg, en zeker niet altijd makkelijk, maar ik leerde dat moed beloond wordt. 

Het besluit om het roer om te gooien werd bevestigd toen we onszelf afvroegen; ‘wat als we het niet doen?’ Dat gaf ons de helderheid die we nodig hadden. Het besef dat je maar een keer leeft… 

Transformatieprocessen.

Voor mijn vertrek uit Nederland beleefde ik een zogenoemde ‘eenheidservaring’ met behulp van een plantenmedicijn. Daarin ervaarde ik mezelf in mijn diepste zijn als een met de kosmos. Ik kreeg antwoorden op vragen waar ik al heel mijn leven, als zoekend mens, naar op zoek was. 

Deze ervaring had veel meer impact dan ik toen kon vermoeden en opende een nieuw hoofdstuk in mijn leven en de reis terug naar huis (naar mezelf) waardoor ik me nog meer ging verdiepen in de psyche, de ziel en emoties, om mezelf en het leven beter te leren kennen en begrijpen en het onbewuste in mezelf bewust te worden. Plantmedicijnen zijn een belangrijk onderdeel geworden van mijn pad en zijn vaak een baken van licht (en confrontatie) geweest op cruciale momenten in mijn leven. 

Carl Jung heeft een mooie uitspraak gedaan waarin hij zegt dat wie naar buiten kijkt, droomt, en wie naar binnen kijkt, ontwaakt. Ontwaken betekent dat je bewust wordt van wat zich in je binnenwereld afspeelt. En dat ons leven vanuit die binnenwereld gecreëerd wordt, bewust en vooral onbewust. Voor mij gaat mijn levenspad ook over die innerlijke reis, waarin omgang met mijn emoties, heling en vrijkomen van beinvloeding en oude inprentingen belangrijk is. 

De meeste mensen proberen hun leven nog te creëren door aanpassingen te maken aan de buitenkant, gevoed door input van buitenaf, door een nieuwe hype of noem maar op. Ik geloof dat de wezenlijke transformatie waar mensen naar op zoek zijn, begint bij een groeiend bewustzijn over hoe je buitenwereld verbonden is met je binnenwereld.

In de praktijk vind ik de meeste voldoening en aansluiting bij pioniers en ondernemers/ondernemende mensen die op zoek zijn naar richting en helderheid over hun keuzes.

In mijn begeleiding werk ik altijd vanuit het principe dat alle antwoorden al in je zijn en dat we alleen de ruis hoeven weg te nemen zodat je die antwoorden ook kunt vinden en horen. Het aloude denken met het voelen weer met elkaar verbinden, in een wereld waarin de meeste mensen nog steeds het diepere voelen kwijt zijn en vooral in het hoofd leven.

De uitwerking van meer contact met wat er werkelijk in je om gaat en dus meer helderheid over je keuzes en koers. 

Voel je dat je hierover met me wilt doorpraten? Dan kunnen we het gesprek aan gaan. Via de gele knop hieronder kun je een mailtje sturen. 

In mijn Podcast van afgelopen vier jaar deel ik over deze reis naar een leven vanuit het hart en de processen die hierbij komen kijken

Op de hoogte blijven van publicaties of nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording, Human Design, ondernemen je eigen eigenwijze weg gaan. 

Ik stuur maximaal 2x per maand een e-mail.

Het Menu