David Pieters

Uit het keurslijf stappen van een ‘normale’ wereld

Hoe werken die innerlijke veranderingsprocessen nou precies? En wat is er voor nodig om vrij te worden? En hoe wordt dat zichtbaar in je leven?

In de Human Design, wat ik een prachtig experiment vind om te leven, wordt veel gesproken over ‘de homogenized world’. Oftewel een wereld waarin iedereen min of meer hetzelfde is en zich ook hetzelfde gedraagt. Voorspelbaar. Volgens de ‘Norm’. Tegenwoordig hebben we overal camera’s die daar zelfs op toezien. Niets mag afwijken. Als dat wel gebeurt, dan gaat er ergens een alarmbel rinkelen en moet dat afwijkende gedrag aangepast worden. Er zijn ook instellingen voor iedereen die anders is,waar je ‘geholpen’ kunt worden. Er zijn speciale scholen voor kinderen die ‘anders’ zijn etc. etc. 

The homogenized world

De homogenized world wordt vertegenwoordigd door de massa die ‘s ochtends in files overal ter wereld op weg naar het werk gaat. Om diezelfde avond, na een dag op kantoor, weer in de file terug te gaan om op tijd thuis te zijn voor het avondeten. Dag na dag, jaar na jaar. de mens wordt door die homogenization een soort radar in het grote geheel van wat wij de normalen-maatschappij noemen. Homogenisation is handig als je een maatschappij als een goed geoliede machine wilt organiseren. Vanuit de overheden van de wereld en de machthebbers bekeken dan.

Mens of robot: wakker worden uit de matrix

De robotisering van de maatschappij gaat denk ik veel meer over het gevaar dat wij mensen een soort van geprogrammeerde robots worden, in de zin van dat we niet meer bewust zijn van onze eigenheid/uniekheid met daarin onze enorme keuzevrijheid en autoriteit om het anders te doen. Met gevolg dat we deze zeggenschap over ons leven opgeven (en weggeven) voor een veilig en sociaal geaccepteerd en comfortabel leven. Een leven waarin de basisbehoeften grotendeels voorzien zijn en waarbij genoeg entertainment is om de lege uurtjes te vullen (ik overdrijf natuurlijk). En waarin van de wieg tot het graf al bepaald is hoe het leven grofweg zal verlopen. Daarbinnen krijg je ‘vrijheid’ om tot op zekere hoogte je eigen keuzes te maken. je draagt hierdoor als brave burger netjes bij aan het in stand houden van het systeem. Ook wel de matrix genoemd.

Uit het keurslijf stappen

Volgens Human Design gaat het er om vanuit het keurslijf, ook wel de programmering of conditionering genoemd, op reis te gaan naar een leven waarin jij jouw uniekheid en eigenheid volledig gaat leren kennen en belichamen. En voor geconditioneerde mensen (zoals wij inmiddels collectief zijn geworden), is dat een hell of a job. 

Het experiment

Dit is een levend experiment met jezelf waarin je volledig bewust wordt van je handelen en voelen en waarbij je jezelf toestaat om volgens je diepere design te leven. Hierdoor kom je steeds meer los van conditioneringen. En maak je je steeds meer los van de homogenized world. Want dat is de programmatie waar je jezelf van aan het bevrijden bent. En dan kom je een beetje tot de kern van waar dit om gaat:

Jouw True colors zichtbaar maken! Prachtig lied trouwens.

But I see your true colors shining through
I see your true colors 
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful
Like a rainbow

Jouw unieke expresse gaan leven

Ok worden om af te wijken van de norm. Steeds meer je eigen weg bewandelen. Daarin je eigen veelkleurigheid durven laten zien en deze ook zien bij anderen. Want dit gaat niet over ik ik ik, maar juist over dat we als mensen en maatschappij elkaar gaan zien en accepteren als de unieke expressie die we zijn. Liefde en acceptatie laten stromen voor die ander die zooo anders is en daarin en daardoor juist zo mooi is.

Voor mij is dit een prachtige reis om te maken en ik ontdek steeds weer nieuwe aspecten in mijn dierbaren en mezelf.

Wees geen grijze muis tenzij je daar diepe blijheid over ervaart. Stand out. Durf dit leven aan te gaan en te leven wie je bent inclusief het toelaten van je verlangens. 

Lets rise together!

One love!

David

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu