David Pieters

Uit het moeras komen

Het moeras is dat gevoel dat je vastzit in je eigen leven. Dat gaat gepaard met het gevoel dat je geen keuze hebt. Misschien denk je dat het te maken heeft met je werk, woonplaats, relatie, gebeurtenissen in de wereld. etc. 

Maar je voelt ergens ook wel dat dit slechts de symptomen zijn en dat je ook op zoek bent naar innerlijke vrijheid en naar een leven vanuit je hart. Want als je jezelf innerlijk kunt bevrijden, dan kun je jezelf ook uiterlijk bevrijden. En andersom.

Het mes snijdt aan twee kanten. Je mag jezelf bevrijden uit je eigen gevoel van dat je in het moeras zit.

Want je zit niet echt vast. Het is de illusie is die je dat bent gaan geloven. En dan creëer je meer van hetzelfde. Dan ga je twijfelen aan jezelf enzovoorts. 

Kun je geloven dat je in de basis vrij bent en dat je mag kiezen hoe jouw leven verder gaat?

Je kan van koers wijzigen. Je mag dingen die je niet meer dienen achter je laten. Je mag groeien, ervaringen opdoen en je hart volgen.

Ja, je zult er dingen voor moeten achterlaten. Dat hoort bij het leven en zullen we allemaal vroeg of laat mogen leren. 

Anders naar je situatie kijken

Awakening betekent dat je weer gaat zien dat je van nature krachtig en scheppend bent en dat je altijd een keus hebt om jezelf en je situatie anders te gaan zien. Die energie van anders kijken heeft in zich de kracht om je uit dat moeras te halen. En om iets nieuws te gaan creëren.

Je hart weer durven vertrouwen en dat volgen. 

Wij zijn geen victims van het leven. Maar soms is die victimhood mentaliteit nog een bescherming. Want het besef dat je je eigen realiteit creëert -en dus ook kunt veranderen- maakt je ook verantwoordelijk voor je leven en je keuzes tot nu toe. En dat is best pittig als je in het moeras zit. Soms is het makkelijker om met een vinger te wijzen naar een ander of naar het systeem. Toch legt het leven de bal gewoon bij je terug. 🎁

Het leven is jouw film. Jouw energie (je woorden, gedachten en emoties) bepalen voor een grote mate hoe jouw film verder zal verlopen. 

Besef hoe krachtig je bent en waartoe je in staat bent. En dat heeft niks te maken met groot denken of jezelf oppeppen. Veel fijner en effectiever is om jezelf te laten leiden door wat je hart je ingefluisterd en door je intuïtie. En daarop te leren vertrouwen. Dan openen de deuren zich naar jouw kracht en naar een leven waarin je Ware Zelf weer tevoorschijn kan komen.

Dat is de reis waar ik je voor wil uitnodigen. Dan gaat het leven je leiden op jouw unieke pad en kom je steeds meer thuis. Thuis bij jezelf, en in een leven waar jij echt voor hebt gekozen. 

David

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu