David Pieters

Verandering van perspectief

Hopelijk zijn we allemaal op weg om meer onszelf te worden, ik wel. Ik geloof in het ‘worden wie je bedoeld bent.’ Er is iets in jou en mij, iets unieks, waarmee we onszelf tot uitdrukking kunnen brengen in deze wereld waardoor je tot je zielsbestemming komt.

Een van de belangrijke dingen in mijn leven op dit pad werd het loslaten van al die dingen die ik niet meer ben of was. Het proces van loslaten is iets waar ieder mens op zijn reis doorheen gaat. Het loslaten van denkbeelden, van plaatjes over hoe het leven moet zijn, van mensen, van plekken. Alles in dit leven is voortdurend aan verandering onderhevig. Wanneer we de veranderingen in ons innerlijke leven omarmen als aandrijver van ons groeiproces, dan ontvouwt ons leven zich van binnenuit op een natuurlijke manier.

Ik ben opgegroeid met het idee van een waarheid. Dan wil je altijd op zoek naar een kloppend plaatje. Dan ga je dingen aanvaarden die binnen je plaatje passen en andere dingen houd je buiten want die zijn bedreigend.

Wat er bij mij gebeurde op een gegeven moment in mijn proces, is dat mijn perspectief op mezelf en het leven ging verschuiven. Ik ging anders zien. Dingen die er altijd al waren, maar die ik niet kon zien of ervaren omdat mijn denken dat niet toeliet. Toch gebeurde het: anders zien.

Kun je voorstellen dat je op een totaal andere manier naar jezelf en het leven kijkt dan nu? Voor veel mensen is dat onmogelijk. Maar er zijn ook mensen, ik ben er zelf een van, die zo’n verschuiving meemaken. Op de een of andere manier overkomt het je. Het is bevrijdend en het is ook spannend.

Het loslaten van die oude zienswijzen, en dus eigenlijk van een deel van jezelf, en ergens ook van een oud leven, is voor mij telkens een nieuw beginpunt geweest. Om te onthechten en als weg om mezelf dieper te leren kennen. Om mijn eigen leven te gaan leven en niet dat van iemand anders. Dat is oa wat Human Design voor je kan doen. Het laat je zien wie je bent. En wie/wat je niet bent. Aan de hand van een calculatie gebaseerd op je geboortegegevens.

Ik werk met Human Design omdat het je laat zien wat je potentie is, waar je natuurlijke talenten liggen en waar je nog vanuit oude conditioneringen leeft. En uiteindelijk hoe je steeds meer vanuit jezelf kunt leven.

En dan ontdek je ook, dat jouw perspectief, datgene waar je zo aan gehecht was, jouw waarheid, en ook dat van anderen, nooit de enige waarheid is.

Daarom zeg ik steeds vaker: ‘ik weet het niet. Ik weet niet hoe het allemaal zit, maar dit is wat ik nu zie. Het is slechts mijn perspectief.’ Sommige mensen zullen je perspectief begrijpen of mooi vinden, en andere mensen zullen er niks mee kunnen. Ze zien niet wat jij ziet. En dat is ok. En ook jouw perspectief zal weer veranderen.

Alles wat we hier meemaken blijkt doordrenkt van de dualiteit. Alles hangt van tegenstellingen aan elkaar. Daar is geen ontkomen aan. Dat zijn de spanningsvelden die we allemaal in ons leven voelen.

Wanneer je een verschuiving kan maken van het idee dat je iets moet vinden, naar wat je in je leven vanuit jouw specifieke perspectief, ervaart en waarneemt, dan ontstaat er ruimte. Ik vind dat zelf heel bevrijdend en verrijkend.

En in het loslaten ontdek je dat je al die dingen waar je je ooit zo mee identificeerde, niet bent. Dat er iets anders is, een wezen, een kracht, een bewustzijn, achter die dingen. Dat is je ware Zelf, die dan tevoorschijn komt.

De grote kunstenaar Michaelangelo zie over zijn meesterwerk ‘De David’, een marmeren beeldhouwwerk wat je kunt bewonderen in Florence het volgende: David was er altijd al, verborgen in het marmer. ik heb alleen de stukjes weggehaald die er niet hoorden zodat hij zichtbaar werd.’

Dat is het procces van ons leven.

Het is een thema wat terug komt in mijn Podcast en wat ook in mijn coaching terug komt. Zou je eens willen doorpraten? Voel je vrij om me een mailtje te sturen.

LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Facebook

Op de hoogte blijven van publicaties en nieuwe Podcasts?

Mijn thema's gaan over persoonlijke groei in een veranderende wereld. Over bewustwording en ontwaken, Human Design, ondernemen en vrijheid het volgen van je eigen unieke en authentieke weg. Ik stuur zo'n 1x per maand een e-mail.

Het Menu